Sinds korte tijd zit ik weer met mijn neus in de studieboeken en ben ik me aan het verdiepen in de orthomoleculaire voeding. Alles op het gebied van supplementen dus wat verdieping op bepaalde disbalansen diabetes, candida, lekkende darmsyndroom enz.. Binnenkort dus nog meer op het gebied van gezondheid aan de slag ! ILOVEIT ! Op dit moment ben ik mezelf aan het verdiepen in de voedselcombinatie.
MEGA interessant !
Het is namelijk zo dat wanneer je bepaalde voedselcombinaties met elkaar combineert ( bijvoorbeeld koolhydraten met eiwitten) deze op verschillende manieren verteert worden.  Dit kan voor veel klachten zorgen zoals zure oprispingen, brandend maagzuur, misselijkheid, opgezette buik.

Maar ook bijvoorbeeld kortademigheid , overgewicht, slaapproblemen, nierklachten , huiduitslag en allergieën.
En dat willen we natuurlijk NIET !

Oorspronkelijk at de mens slechts 1 voedingsmiddel per maaltijd.

Dankzij de ontwikkeling in de voedingsindustrie eten mensen nu alles door elkaar .

Bij slechte combinaties verloopt de vertering moeilijker en vind er geen volledige vertering plaats waardoor gistings- en rottingsprocessen kunnen ontstaan.

Wat men het eerst eet verlaat als eerste de maag.
Als je zoetigheid eet op een gevulde maag, kunnen de suikers niet in aanraking komen met de maagband en het maagzuur, zodat ze onder invloed van de temperatuur van de maag (37gr) beginnen te gisten.
Vandaar het advies om geen fruit te gebruiken ma de maaltijd .
Dit kan bijvoorbeeld wel vóór de maaltijd.
Drinken voor bij of na de maaltijd heeft geen invloed op de maagzuurproductie, omdat vocht langs de maagwand wegvloeit.
Wel geeft het hinder als de maag te vol is.
Als eiwitrijke voedingsmiddelen binnen een maaltijd gecombineerd worden met koolhydraatrijke voedingsmiddelen, worden er diverse spijsverteringssappen afgescheiden die elkaars werking opheffen.
Met als resultaat dat de eiwitten gaan rotten en de koolhydraten fermenteren. Voorbeelden zijn brood met kaas bijv
Zo zijn er nog meer combinaties die de spijsvertering positief of negatief kunnen beïnvloeden.
Het hoeft echter niet bij iedereen een probleem op te leveren. Je gevoeligheid van je spijsvertering speelt hierin een grote rol.
Al blijft het gunstige effect van een goede voedselsplitsing een betere vertering en minder belasting voor de spijsverteringsorganen. En geven ze minder afvalstoffen die het lichaam kan verzuren.
Je heb minder voedsel nodig, waardoor het ook afslankend kan werken!
Mijn eigen ervaring is tot nu toe dat ik heel veel lichamelijke rust ervaar in mijn maag en darmen en nauwelijks nog een opgezette buik heb !
Ook werkt het inderdaad afslankend en zijn mijn vakantie kilo’ tjes weer verdwenen ????
Ik zeg ….Fantastisch wat een rust geeft dit, en wat heerlijk om hierdoor al veel toxische stoffen buiten de deur te houden ????
Waardoor mijn energieniveau weer wat hoger is ! #ilovehealtyfood# #innerlijkerustmindfulness#