Blogs

Cursus Wees je beste zelf groot succes!

De reden om deze gloednieuwe cursus te gaan maken is omdat ik gezien heb dat er zoveel vrouwen rond lopen met negatieve gedachtes over zichzelf, gevoelens van schuldgevoel en schaamte. Ze hebben een sterk ontwikkelde innerlijke criticus en hebben de hoop op een gezond en slank lichaam diep van binnen al opgegeven. Ze schamen zich en walgen van hun lichaam dat steeds maar dikker word. Ze weten gewoonweg niet meer wat te doen…

Deze vrouwen hebben mij erg geraakt omdat ik weet hoeveel invloed deze gedachtes en gevoelens hebben op je gezondheid. En ik weet inmiddels dat wanneer je deze ballast meedraagt het je niet lukt om blijvend je leefstijl te veranderen. Het gaat een tijdje goed, soms zelfs een hele poos maar wat je doet is steeds alle gevoelens van ongemak weg stoppen tot dat ene moment dat er weer iets gebeurd en BAMM.. Daar ga je.. Je gaat naar de kast en stopt je helemaal vol met alles wat er te vinden is. Met als gevolg nog meer schuldgevoel en gevoelens van schaamte.
DAT is PRECIES waar deze nieuwe cursus over gaat. Ik heb samen met een groepje testvrouwen uitgeprobeerd om hier aan te werken. En nee dat is zeker niet de makkelijkste weg maar WEL de meest effectiefste!!

Lees hier verder..

De reden dat ik meedeed aan de cursus is dat ik erachter wilde komen waarom ik het nooit kon volhouden om te “blijven” lijnen. Waarom ik na een tijdje toch weer stopte. Ik wilde daar graag antwoord op. En dat is gelukt.
Een positieve verandering bij mij is dat ik rustiger in mijn hoofd ben. Dat het oke is om tijd voor mezelf vrij te maken, want uiteindelijk heeft het ook een zeer positief effect op de kinderen. Ik laat het gevoel veel meer toe ipv weg te stoppen. Ik ben me heel erg bewust geworden van mijn “doe” modus. Qua voordelen op het afvalproces. Dit heb ik zeker geleerd in de cursus. Het is niet zozeer dat ik zeer bezig ben met afvallen, maar ben toch 3,5 kilo kwijt.
Door met jezelf aan de slag te gaan geeft dat al een ‘voldaner’ gevoel en heb ik geen behoefte meer om stiekem te snoepen. Ik ervaar meer innerlijke rust waardoor ik minder de behoefte heb om te snaaien. Ik heb mezelf geaccepteerd, vind mezelf een mooier mens. Ik “vreet” al veel minder en eet onbewust niet meer een hele reep leeg, maar een paar stukjes. Of automatisch denk ik nu laat ik het maar staan, want vanavond neem ik dit of dat. Normaal was het en en bij mij. Doordat ik rustiger in mezelf ben, sta ik sterker en zekerder in mijn schoenen.
Ondertussen krijg ik soms weer wat te verwerken . Normaal zou ik me dan “volvreten” maar nu laat ik het nare gevoel er dan zijn, laat het komen ipv weg te stoppen en denk het is zoals het is.
Angelique jij bent zeer vakbekwaam! Mijn complimenten. Je legt e.e.a. zeer duidelijk uit. Je hebt geen oordeel en ik voelde me gelijk op me gemak bij jou. Je bent een oprecht mens!
De live sessies vond ik fijn. Net dat beetje extra. En maakte mij sterker dat ik dacht. Kan me voorstellen dat deze online cursus niet voor iedereen is weggelegd, sommige zouden het denk ik graag online 1 op 1 willen. Maar aan de andere kant, doordat iedereen zo open was, werd ik ook open en kwam toch heel duidelijk naar boven dat ik dus nog goed last had van de periode dat ik zo ziek was terwijl ik dacht dat ik het geaccepteerd had. Dus het triggert wel om ook wat over jezelf los te laten.
Deze cursus is zeer geschikt voor mensen die worstelen met hun gewicht en dmv verschillende diëten het nog steeds niet gelukt is, waardoor ze het nu (eindelijk) voor tussen hun oren gaan bekijken. Wat uiteindelijk wel gaat helpen!

Linda

Allereerst bedankt dat ik aan jouw cursus mocht deelnemen. Het heeft mijn leven verrijkt!! De reden was voor mij om mee te doen: Ik gebruik veel medicatie en kan door gezondheidsklachten niet sporten. Ik was in het begin heel sceptisch. Ik deed mee, niet om in eerste instantie af te vallen, maar vooral om mij beter in mijn vel te voelen.

Wat wilde ik graag bereiken met deze training: Allereerst beter in mijn vel zitten, maar ook gewoon weer blij zijn met mijzelf!! Essentie: weer van mijzelf gaan houden. Ik heb bereikt wat ik wilde: Door mediteren, wat echt mijn leven verrijkt heeft, heb ik leren loslaten, dingen uit het verleden, maar ook dingen in het heden en zelfs dingen uit de toekomst. Het verleden: Door het verleden te verwerken, een plekje te geven, (het is wat het is) kon ik het verleden loslaten en omarmen. Dat verleden hoort bij mij, daar mag ik verdriet om hebben, omrouwen, in plaats van het weg te stoppen!! Het is wat het is en het hoort bij mij!!

Het heden: Door de cursus kon en kan ik mijn heden aan! Mijn leven veranderde gedurende de cursus in een rollercoaster!! Angelique bood mij aan dat als ik wilde ik kon stoppen met de cursus, heel lief!! Maar juist gaven alle tools van de cursus mij houvast. Het eetpatroon, je moet toch eten, maar vooral ook de rust van de meditatie. En van het feit dat ik heb geleerd om van mij zelf te houden!! Dit had ik eerst niet in de cursus, maar door wat er o mijn pad kwam, de scheiding, bedacht ik ineens dat ik van mijzelf houd!! Hoe mooi is dat!!

De positieve veranderingen, die mij in de toekomst gaan helpen: Niemand weet hoe de toekomst er uit ziet, maar als je hebt geleerd tijdens deze cursus om je zelf te accepteren om wie je bent, zowel van binnen als van buiten en zelfs van je zelf ben gaan houden. En daarbij ook een gezond eetpatroon hebt aangereikt gekregen, dan zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet. De voordelen: Zie al het bovenstaande!! De cursus is een verrijking geweest van mijn leven: Feit: 1)Ik heb het verleden verwerkt, door te rouwen en het later te omarmen, het een plekje gegeven. Het hoort bij mij en het is goed!! Het is wat het is!! 2) Ik ben 3 kg afgevallen, dit is al meer dan ik ooit verwacht had en ik heb er vertrouwen in dat ik nog meer ga afvallen, door de richtlijnen van de cursus te blijven volgen. Mijn eetpatroon is veranderd, (het blijkt dat mijn lichaam moeite met gluten heeft), maar vooral mijn leven is verandert. Ik at te weinig, omdat ik geen “trek ”had. Maar heb leren eten, op de goede manier en met regelmaat 3) Ik accepteer en respecteer mijzelf om wie ik ben, zowel van binnen als van buiten. Ik hoef het niet iedereen naar het zin te maken, alle ballen in de lucht te houden, ik mag ook tijd voor mijzelf nemen/vragen. Ik houd van mijzelf!!

Hoeveel invloed heeft stress op je afvalproces?

Vandaag ga ik jullie een klein beetje wijzer maken over de invloed van stress op je hormonen

1.Welke hormonen beïnvloedt je met stress

2.In welke modus sta jij het meest?

3.Welke negatieve gevolgen heeft stress op je afvalproces?

4.Wat kan je vanaf vandaag doen?

Het stress-systeem Het stress systeem is het meest dominante systeem en gaat altijd voor. Ons jagers lichaam is immers gemaakt op het vechten/vluchten bij gevaar. Wanneer er dus gevaar dreigt zal dit systeem actief zijn. Super mooi!! Maar nu komt het… We zijn ons er vaak niet bewust van wanneer dit stress systeem actief is. We denken aan periodes van heftige stress door overlijden of ontslag. Vroeger werd dit systeem geactiveerd wanneer er daadwerkelijk gevaar was en wij moesten vechten en vluchten.

In deze huidige tijd waar we te maken hebben met perfectionisme, werkdruk, ons ‘moeten’ lijstje, mantel zorg, zorg voor onze kinderen (denk aan het graag heel goed willen doen), ons grote verantwoordelijks gevoel, zorg voor onze ouders. Hiermee leggen we druk op onszelf en activeren we het stress systeem. De kans op een uitputting van de bijnier of te wel bijnieruitputting kan hierdoor gemakkelijker ontstaan.

Maarr… Goed nieuws.. Wij hebben ook het zorg/ rustsysteem wat geactiveerd word wanneer we goed voor onszelf zorgen, de juiste voeding nemen, wanneer we liefdevol zijn naar onszelf en anderen in plaats van altijd maar kritiek te hebben op jezelf. Wanneer we gemasseerd worden. Wanneer we innerlijke rust ervaren. Innerlijke rust… Hoe is het met jouw innerlijke rust, jouw geluksgevoel?

Dit is een HEEL BELANGRIJK maar vaak vergeten onderdeel wanneer je af wilt vallen. Afvallen is zoveel meer dan het volgen van een weekschema. Juist bij stress vallen we terug. Dus wanneer we tegelijkertijd gaan werken aan je stressdeel zullen je gedachtes die ervoor zorgen dat je terugvalt veel minder voorkomen!
En je stress systeem zal minder vaak actief staan waardoor je juiste hormonen geboost worden!!

Win win situatie dus…

Dus waar wachten we nog op!!!
Werk aan de winkel…

Hieronder nog een korte samenvatting:
We weten nu dat cortisol het bekende stresshormoon zorgt voor vetopslag op de buik. De hormonen die invloed hebben op stress zijn: Cortisol en insuline. Ons lichaam bereid zich voor op een gevaarlijke situatie. Onze bloedsuikerspiegel stijgt onder invloed van insuline en de bijnieren maken het hormoon cortisol aan die zorgt voor een verhoogde hartslag.

Hoe herken je stress? Hoge ademhaling, snelle hartslag, nooit ziek, piekergedachtes, angsten, slaapstoornissen, hoge bloeddruk, last van je spijsvertering.

Welke negatieve gevolgen heeft stress op je afvalproces? Te beginnen kent ons lichaam 2 verschillende systemen. We staan of in het zorg/kalmeringssysteem of in ons gevaar/stress systeem. Bij stress staan we dus in ons stress systeem.

Je kunt je voorstellen dat er in ieder systeem andere hormonen actief zijn. Even kort door de bocht of je staat in de vetopslagmodus ( stress systeem) of in de vetverbrandingsmodus (kalmeringssysteem)

In de vetverbrandingsmodus zijn de hormonen actief die geboost moeten worden: Progesteron, melatonine, testosteron, schildklierhormoon en groeihormoon. Deze hormonen zorgen voor ( innerlijke) rust, spiergroei, optimale spijsvertering, goede aanmaak van slaaphormoon, goede vetverbranding

In de vetopslagmodus (stresstand) zijn de hormonen actief die afgeremd moeten worden: Deze laten je bloedsuikerspiegel stijgen door afbraak van (spier)eiwitten (cortisol, insuline) Stress zorgt ervoor dat de slechte bacteriën zich vermeerderen in de darmwand en er gemakkelijk gisten en schimmels kunnen ontstaan zoals bijvoorbeeld candida. En dit zorgt voor klachten zoals buik/maagpijn, obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel, extreme moeheid, concentratiestoornissen en hoofdpijn. Je kunt je dus voorstellen wanneer je langdurig in dit systeem staat dat dit funest is voor je slanke lichaam!

Wanneer vetopslagmodus modus

Bij stress uit voeding:

Te veel koffie Te veel alcohol Voedselintoleranties/allergieën

Kritiek op jezelf en anderen (werk aan je zelfvertrouwen)

Eten van suikers, grote hoeveelheden gluten, grote hoeveelheden melkproducten, e-nummers, transvetten, grote hoeveelheden alcohol.

Grote inname koolhydraten door bloedsuikerschommeling.

Wanneer vetverbrandingsmodus

Massage

Aandacht training (mindfulness)

Wandelen in de natuur

Meditaties

Eet zoveel mogelijk puur en onbewerkt.

Beperk koffie tot max 3 per dag in de ochtend.

Beperk alcohol

Werk aan piekergedachtes of gevoelens van angst.

Welke stappen kan jij zetten om vaker in het zorg/kalmeringssysteem te zijn?

De eerste stap is je bewust te worden hoe vaak jij dagelijks in de stress modus staat.

1.Ervaar je druk uit je werk, mantelzorg, huishouden?

2.Heb je het gevoel dat je het nooit goed genoeg doet?

3.Heb je vaak kritiek op jezelf?

4.Moet je veel van jezelf?

5.Ben je gelukkig?
Deze vragen en bovenstaande symptomen geven je een helder inzicht in jouw stress niveau. Welke stap kan jij vandaag zetten om slanker en gelukkiger in het leven te staan?

Je bent het waard! Meditatie kan je zoo goed helpen om meer innerlijke rust te krijgen, minder angst en piekergevoelens en jezelf te accepteren dat je goed genoeg bent zoals je bent. Start vandaag nog met de gratis oefening en gun jezelf dit iedere dag als een cadeautje aan jezelf!

Hoe om te gaan met een stressvolle situatie?

In ons leven worden we meestal voortgedreven door twee impulsen:
– We willen vervelende ervaringen vermijden of uit de weg ruimen.
– We zoeken fijne ervaringen en willen die vaak vasthouden.

Beide drijfveren halen ons weg uit het hier en nu omdat we met onze aandacht zijn bij dat wat we zouden willen dat anders is.
Hoe groter het verschil tussen de situatie zoals we willen dat het is en de situatie zoals het daadwerkelijk is, hoe groter ook de spanning en hoe meer we het gevoel hebben dat er iets moet veranderen aan de situatie. Neem dit voorbeeld: Hoe harder je vecht tegen je huidige lichaam, hoe groter de spanning en hoe gefrustreerder we worden.

Maar hoor ik je denken we hebben toch juist die spanning nodig om iets te kunnen veranderen?
Ja.. dat klopt. De motivatie om IETS te willen veranderen haal je hier uit. Maar je kunt alleen iets veranderen vanaf het huidige moment, vanuit acceptatie.
Snap je dat?
Want de weerstand tegen het nu zorgt ervoor dat het ‘zijn’ met dat wat er in dat moment is, nauwelijks ruimte krijgt.
En de ‘doe’ modus is weer geactiveerd.

Zo hou je de cirkel in stand.

Dit mechanisme werkt bij ons allemaal hetzelfde. Acceptatie maakt dat je naar deze kritische stem gaat kijken. Vanuit een open houding. Compassie kan je helpen meer warme liefdevolle gevoelens naar jezelf toe ontwikkelen. Je word je eigen innerlijke helper.

Toch zijn we veel tijd bezig met het streven naar iets anders dan dat wat er nu is. De manier waarop we met moeilijke dingen omgaan heeft een grote invloed op ons leven. Soms kan stress ons leven gaan beheersen, zoals bij hevige angst, somberheid, frustratie of boosheid. Het is daarom belangrijk om stil te staan bij twee manieren van reageren op stress:

Vergroten en verkleinen
Vergroten
We laten de stress toe, maar we vergroten ons gevoel of de situatie . Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van urenlang op de bank liggen piekeren over een probleem. Gedachten als : “Dit was niet de eerste keer !”’Waarom ik altijd ‘Ik ben ook niks waard “ krijgen volledig de ruimte.
Bij vergroten is er de stress van de aanleiding , maar deze word aangevuld met stress die ontstaat als reactie op de aanleiding.
De betekenis die jij geeft aan een situatie
Zo ontstaat een opeenhoping van stress waarbij wij soms niet meer in de gaten hebben wat de stress is die bij de eerste aanleiding hoort (gebeurtenis) en welke stress er door onze eigen reactie (emotie)veroorzaakt wordt.
Als we stress ervaren, zijn we vaak van slag. We maken ons er zorgen over of we zijn boos en angstig. En vervolgens slaan we door in emotie-eten. Eigenlijk ervaren we dan twee soorten stress; een eerste stress en een tweede reactieve stress. De tweede reactieve stress is het emotie-eten.

Begrijp je dit?

Het is alsof een persoon die stress ervaart doorboord word door een pijl en onmiddellijk daarna door een tweede pijl. We ervaren de stress van beide pijlen. Als we geraakt worden door de stress (eerste pijl) treedt er vaak een reactie op van weerstand en afkeer. Deze reactie kan een eigen leven gaan leiden in onze gedachtes en gevoelens .
We proberen bijvoorbeeld de stress te vermijden door het niet te voelen ons af te sluiten door afleiding te zoeken of door onze ongemakkelijke gevoelens weg te eten. We voelen ons overweldigd door onze situatie of het emotionele gevoel dat de stress oproept.
Dit geheel aan reacties creëert de tweede pijl, die soms nog stressvoller aanvoelt dan de eerste pijl.

Verkleinen
We laten het niet echt toe. We voelen het niet doordat we het ontkennen, het weglachen en we voelen dan ook niet dat we geraakt zijn. We maken ons hard de welbekende uur om ons heen. Minimaliseren lijkt vaker wat minder problematisch maar ook hier is het goed om stil te staan bij de gevolgen van een automatisch patroon van verkleinen.

Als je veel “verkleint” en je je dus weinig geraakt voelt en toont, kan er een zekere afstand van je naasten ontstaan. Ons gevoel en het feit dat we geraakt kunnen worden in ons gevoel is tenslotte een belangrijk onderdeel van communicatie en een uiting van verbondenheid.

Bovendien kan het ook gebeuren dat iemand die veel verkleint toch meer en meer gespannen is zonder dat deze persoon zelf zich bewust is van de oorzaak. Er kan een heleboel spanning onbewust opgebouwd worden die er soms pas na jaren opeens uitkomt in een onverwachte vorm ( burn-out, extreme boosheid, enz. )

Belangrijk hierbij is om je te realiseren dat zowel het verkleinen of vergroten automatische patronen zijn .Je neemt geen bewust besluit om te vergroten of verkleinen.
Stressvolle situaties roepen vaak automatisch negatief denken op. Een mooi voorbeeld hierin is om eens tot 10 te tellen voordat je gaat reageren. Om ruimte te creëren tussen de gebeurtenis en je ervaring erop. Dit ler je door dagelijks de tijd te nemen om je gedachtes en gevoelens te observeren.

Wat doe jij het meeste?

Vergroten of verkleinen?

Automatische piloot

Sta jij vaak in de automatische piloot?
Wat er gebeurd is dat we vanuit ons hoofd controle willen houden op ieder situatie of gevoel. Maar we worden veel afgeleid door onze automatische piloot. Herken je dat dat je soms kilometers afstand met de auto hebt gemaakt zonder je bewust te zijn van waar je bent. Zo zijn wij vaak niet aanwezig in ons eigen leven. We zijn op deze momenten als het ware weg. Ons lichaam doet van alles en wij zijn in ons hoofd ergens anders. Opvallend is dat we meestal niet weg zijn omdat we er voor kiezen, maar dat we eerder afdwalen.

Voordelen van de automatische piloot is dat we niet overal bij stil hoeven te staan om dingen goed te laten verlopen. Het geeft ons de ruimte om onze aandacht bij andere dingen te hebben dan waar we op dat moment mee bezig zijn. Zoals autorijden.

Nadelen van de automatische piloot is :Je mist een hoop, de kleine dingen in het leven die het leven zo mooi maken zolang je ze maar wilt zien, maar die we vaak missen omdat we met onze gedachten ergens anders zijn. Bijvoorbeeld het lachen van een kind, echt luisteren naar de verhalen van je kind. De mooie omgeving van de natuur tijdens het fietsen of wandelen. Maar ook de “signalen van ontevredenheid“ van onze naasten merken we vaak niet op met alle gevolgen van dien. Dat we vaak niet Echt luisteren naar de verhalen van onze man en kinderen omdat we met ons hoofd afgedwaald zijn. Vooral in het omgaan met problemen belanden we vaak in de automatische piloot, we hebben een voortdurende neiging om te piekeren, om (negatieve) gedachtes te herhalen. Zo doen we dat ook wanneer we weer een nieuwe afvalpoging beginnen. Heel gemakkelijk dwalen we af om vanuit de automatische piloot onze ‘oude’ negatieve gedachtes te herhalen. Niet omdat we het willen maar omdat het moeilijk is om ons los te maken van ons denkpatroon. In de automatische piloot is er geen ruimte voor creativiteit en het vinden van nieuwe oplossingen waardoor we vaak in dezelfde patronen blijven hangen, zelfs al hebben ze geen functie ! Herkenbaar?

Het belangrijkste nadeel is misschien wel dat we er vaak geen keuze in hebben . We noemen het niet voor niks “automatische piloot ”. Maar als je bereid bent een zekere inspanning te verrichten en dan bedoel ik niet de inspanning van hard werken maar de inspanning van bewust je aandacht te richten op het hier en nu, telkens weer opnieuw .Pas dan merk je op waarom je doet wat je doet.

Zelfcompassie tijdens het afvallen

 

Vandaag wil ik je een stukje wijzer maken over compassie.

Wat maakt dat we toch iedere keer weer terug vallen in ons oude patroon? Waarom kunnen we niet vanzelfsprekend liefdevol en vriendelijk zijn naar onszelf? Maar menen we altijd maar die schop onder onze kont nodig te hebben…
Wanneer we blijven geloven in de verhalen die ons vroeger verteld zijn , blijven we ook de resultaten behalen die we altijd behaald hebben.

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Wanneer jij nog steeds geloofd wat er vroeger tegen jouw altijd verteld is , zal je steeds weer in datzelfde patroon terecht komen. Die leraar die je vertelde dat je het toch niet kon. Je moeder die je steeds weer op je kop gaf omdat je WEER je kamer niet opgeruimd had. En al die andere mensen in je omgeving die je vertelde dat je niet goed genoeg was. Hierdoor ben jij gaan geloven dat dat de waarheid is!! Maar niks is minder waar …Jij bent fantastisch en je bent het waard om slank en gelukkig in het leven te staan. Maar hoe dan vraag je je eigen af…

Begin eens met de vraag, wat heeft die hardheid en eindeloze kritiek op jezelf je nou uiteindelijk gebracht?
Bij de meeste van ons is dat een gebrek aan eigenwaarde en zelfliefde . Ja denk je nu …
Fijn wat moet ik met die informatie ???? Ik heb goed nieuws.
We kunnen blijven zitten in deze oude patronen die ons steeds weer gevoelens van frustratie en pijn geven
We kunnen er ook voor KIEZEN om deze patronen los te laten en jezelf open te stellen om compassie aan te leren.

Waarom hebben we compassie nodig?
In ons leven hebben we allemaal te maken met pijn en lijden of we nu willen of niet. De porties waarin we het krijgen verschilt per persoon. Nare gebeurtenissen, verlies en ziektes zijn gebeurtenissen die ons overkomen, ze zijn niet onze keuze.
Omdat pijn en lijden onvermijdelijk is hebben we compassie nodig. Veel oude wijsheden wezen al op compassie als weg naar geluk. Compassie is een basisvoorwaarde voor onze overleving. We hebben het nodig om liefdevol en zorgzaam met onszelf om te gaan.
Jij bent alleen het allerbeste waard ! En ik heb goed nieuws !!!!
Je kunt het leren..Wanneer jij bereid bent om Echt de stappen te nemen naar een liefdevol, slanker en gelukkiger leven..Dan is alles mogelijk…

Hier voor jou een cadeautje om iedere dag op af te stemmen

Omdat je het waard bent!
Ademruimte compassie

Oestrogeendominantie

Heftige bloedingen, ijzertekort, pijnlijke en gespannen borsten, migraine vlak voor je menstruatie, PMS, vast houden van vocht en vetopslag voornamelijk op je bovenbenen en billen.

Grote kans dat je oestrogeendominant bent.

Wat kan je doen aan deze klachten?

De oorzaken die voorkomen bij te veel oestrogeen ( t.o.v progesteron/ testosteron)

 • Fyto-oestrogenen uit voeding en drinken bij mannen> denk aan sterke fyto-oestrogene stoffen zoals soja en in hop bijvoorbeeld
 • Leverbelasting > Als de lever te sterk belast word door alcohol, chemicaliën, toxines en zware metalen, dan zie je vaak een verhoogd oestrogeengehalte.
 •  Ouder worden bij mannen > dit komt door de verhouding oestrogeen ten op zichte van testosteron. Testosteron daalt steeds verder en de effecten zijn steeds duidelijker. Welke oude man heeft er nog geen borstvorming?
 •  Te hoog stressniveau > Stress trekt progesteron leeg. De stress route van ons lichaam is meest dominant.  En zie je dat oestrogeen stijgt ten opzichte van progesteron.
 • Wanneer je een hoog vetpercentage hebt dan zet aromatase vetweefsel om in oestrogeen. ( hoe meer vet, hoe meer omzetting, hoe lager testosteron.
 • Nog een oorzaak ka zijn door gebruik van xeno-oestrogenen uit plastic’s, drinkwater, cosmetica en bestrijdingsmiddelen. De meeste hebben een sterke oestrogenen werking.

Dus wat kan je doen aan te veel oestrogeen?

 • Alcoholgebruik beperken naar max 2 glazen per week.
 • Inname van platic vermijden > denk aan eten opwarmen in de magnetron. Let bijv ook op vetachtige stoffen zoals olijfolie koop dit in glas in plaats van plastic.
 • Zorg voor een goed werkende lever. Dit doe je door je groente inname te verhogen naar 400gr, eet regelmatig koolsoorten. Wees matig met fructose.
 • Doe met regelmaat mindfulness oefening om je stress niveau te beperken.
 • Boost je testosteron door krachttraining!

Hoe voorkom je snaaigedrag met Pasen?

De feestdagen. Aankomend weekend is het Pasen. Super mooie momenten om echt even bij elkaar te zijn. Mooi aan de ene kant en aan de andere kant altijd weer die eeuwige strijd, want hoe overleef ik Pasen op een gezonde manier?

Hieronder leg ik uit hoe je dat doet..

Je bent er al de hele week mee bezig en voelt de frustratie al omhoog komen wanneer je denkt aan al dat eten, al die lastige omenbjes die komen. Altijd weer dat NEE zeggen.. Je bent er zo klaar mee. STOP! Ik help je.. En stress maakt je alleen maar dik.

Geniet ! Ja GENIET en MAAK KEUZES Maar heb vrede met je keuzes. Dat is de KUNST!!

Dus ga niet van te voren al piekeren over HOE je dit nu weer gaat doen..

Jij kan dit, en jij hebt de regie over je eigen lijf..

Dus…GENIET nou eens een beetje dat is regel 1

Tip2 : Wanneer je s’avonds een etentje hebt of smiddags een uitgebreide brunch.

 • Eet overdag geen koolhydraten. Ontbijt met een groene smoothie met avocado of pitten/zaden waardoor hij goed vult. Deze zorgt ervoor  dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je geen behoefte hebt aan snaaigedrag. En lunch of eet s’avonds eiwitrijk met een omelet met zalm of wokgroenten. Zo kan je s avonds echt wel iets extra’s nemen! Maar maak afspraken met jezelf wat wil ik? Denk aan wel of geen wijntje.. wel of geen toetjes. Hou de regie zelf in handen!

Hoe voorkom je dat je doorslaat in de paaseitjes?

Oke hierboven voorkom je dan je lichaam behoefte heeft aan snaaigedrag. Maar dan die heelijke gedachtes die jouw steeds weer in hun macht krijgen. Komt ie!

Want onthoudt JIJ hebt de regie in handen en ook dit kan je aan met de volgende tips!

Heel belangrijk dat je leert wat er nou precies gebeurt voordat je de keuze maakt om toch dat ene paaseitje of wijntje te nemen.

Er gaat namelijk al heel wat aan vooraf en daarom is het zooo belangrijk dat je leert om je bewust te worden van je gedachtes.
Ach eentje kan wel, nu mag het, 1 paaseitje kan toch geen kwaad?

Wanneer je je bewust word van je gedachtepatroon geeft je dat de gelegenheid om niet direct vanuit de automatische piloot mee te gaan, maar om ruimte te creëeren tussen de gedachte en jouw reactie erop. Waardoor je zelf een keuze leertte maken.

Je zit op de bank en denkt.. ohh ik heb nog een paar paaseitjes liggen. Nee Ik doe het niet! Ik kan dit en het mag niet… Ahhh eentje kan toch wel…En voordat je het weet ‘geloof’ je die laatste gedachte en loop je naar de kast en zijn de paaseitjes al op.

Wanneer je leert je gedachtes dagelijks te observeren kan je er veel van leren en helpt dat je om er met afstand naar te kijken.

Hoe je dat doet leer ik je hieronder:

Stap1: breng je aandacht naar je lichaam
Wat voel je? Welke gedachtes en emoties zijn er?
Benoem en erken alles wat er is maar ga er niet in mee!
Bijv..Er is frustratie,er is onrust, er zijn zelfkritisch gedachtes.

Stap2 Breng je aandacht naar je ademhaling .. volg je ademhaling, en je kunt dit ev. benoemen…adem in.. adem uit…

In de derde stap breid je je aandacht uit naar je hele lichaam. Voel je lichaam als één geheel. Laat alles er gewoon zijn… Ook de gedachtes die jouw steeds weer die frustratie geven of het gevoel geven dat je niks mag. Het zijn maar gedachtes. Omarm ze!! Ook deze horen bij jou.

Wanneer je merkt dat je teveel meegaat in je gedachtes breng je je aandacht gewoon weer terug naar je adem. Probeer dus vanaf vandaag je gedachtes niet zo serieus te nemen. Het leven is al serieus genoeg. Besteed je aandacht liever aan het leren luisteren naar je intuïtie. Je gevoel en je hart wijzen je de weg.

Pak de regie terug over jouw lijf en geniet van de mooie natuur, het mooie weer en elkaar!

 

 

 

 

WAAROM DIT PROGRAMMA WEL WERKT

Het is zo belangrijk om NIET meer vanuit calorieën te denken.
-Mensen die denken vanuit calorieën-

Gaan vaak te weinig eten waardoor hun russtofwisseling vertraagt en er honger ontstaat. Hierdoor MOET je iets eten en ligt té veel en suiker of vetrijk eten voor de hand liggend.

Gaan vaak te lang en te vaak trainen, waardoor het lichaam in de stressmodus raakt, spieren worden afgebroken en een VETOPSLAGMODUS ontstaat. Bovendien is dit op langere termijn bijna niet vol te houden en stop je er mee.

Kunnen tekorten aan nutriënten opbouwen waardoor je je slap en futloos kunt voelen.

Zullen meestal te weinig gezonde vetten via de voeding binnen krijgen. Dit zijn de bouwstoffen van waaruit geslachts-en bijnier homonen worden aangemaakt. En je creëert een mogelijk tekort aan de in vet oplosbare vitamines (A,D,E,K). Nog een belangrijk item is dat hierdoor ook de bloedsuiker instabieler kan worden waardoor je energiedips en het een sterke behoefte aan suiker kan uitlokken.

Zullen zich slechter voelen, minder energie en altijd dat hongergevoel (suikerdips) en is het mentaal niet vol te houden.

Welbekende jo-jo effect als resultaat van bovengenoemde factoren.
Waar wacht je nog op?
Boost die hormonen en word slank!
Start vandaag nog met deze tips en boost je hormonen
Liever mijn hulp?
Schrijf je vandaag nog in voor de nieuwe waanzinnige online training en word Basis of VIP klant en neem voorgoed afscheid van je overtollige kilo’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom dit programma je wel blijvend slank maakt

Wanneer mensen beginnen aan een nieuw afvalprogramma vergeten ze vaak de belangrijkste stappen te nemen. Die belangrijke stappen die nodig zijn om een blijvende verandering door te voeren in jouw leefstijl. Die stappen die ervoor zorgen dat je blijvend een verandering maakt. Die verandering ben jezelf. Jij staat vanaf de eerste dag op die eerste plek en niets of niemand maak je belangrijker vanaf dat moment.

Want wanneer je dat NIET doet is je plan (weer) mislukt. Dan gaat het niet lukken..

We houden het namelijk maar even vol ons nieuwe eetpatroon en vallen vervolgens weer terug in onze oude patronen. Want wat wil je daadwerkelijk veranderen? Welke valkuilen zorgen er steeds weer voor dat jij er klaar mee bent en met jezelf afspreekt dat afvallen voor jou niet is weg gelegd.. ik zal wel voor altijd te dik blijven…Ik ben er zoo klaar mee…
Stop !
Dit is je eerste patroon die we NU gaan doorbreken. Leer anders met jezelf om te gaan. Stop met jezelf kritiek te geven, want dat heeft je tot nu toe ook niet slank gemaakt toch?
Dit zorgt er JUIST WEL voor dat we in de negatieve spiraal terecht komen en dat willen we niet. Wanneer je start met afvallen accepteer dan DAT je valkuilen hebt! Ja iedereen heeft ze …Ik ook !! Het is de kunst HOE je daarmee omgaat.

Voorbeeld:
Stel je begint vol goede moed met een nieuw programma . Ben je dan niet stiekem bang dat het weer mislukt? Geloof jij eigenlijk nog wel dat je Echt kunt afvallen? Of ben je bang dat je (weer) gaat falen.
Maar is dat zo? Want wat is daadwerkelijk falen? Eigenlijk zeg je dus tegen jezelf dat je niet goed genoeg bent, dat je perfect moet zijn…dat je nooit fouten mag maken want dan heb je gefaald. Wanneer je op deze manier blijft omgaan met jezelf veranderd er niets.
‘ Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’

Er veranderd dus eigenlijk NIKS. Maak een keuze. En kies er vanaf nu voor om de stappen te nemen die WEL leiden naar een blijvend slank resultaat. Leer om vanaf vandaag anders met jezelf om te gaan door de volgende stappen te volgen:

 1. Wees trots op jezelf dat je de eerste stap genomen hebt om te starten aan een nieuw leefstijl.
  2. Spreek met jezelf af dat je niet eerder stopt totdat JOUW MISSIE geslaagd is. Al val je 20x terug dan sta je 21x weer op …Onthoud dat alleen de doorzetters WINNEN.
  3. Accepteer dat er ook dagen zijn dat het niet lukt, haal je leer eruit en ga door !
  4. Wanneer je opmerkt dat je in de negatieve spiraal blijft, neem afstand van de situatie , je hoofd loopt vol, en pak een mindfulness oefening om rust en ruimte in je hoofd te creëren.
  Wanneer je deze stappen volgt en heel duidelijk weet wat JOUW MISSIE is dan volgt de aantrekking er naar toe vanzelf. Niets staat jouw slanke lichaam nog in de weg, wanneer jij de keuze maakt er voor te gaan !
  Just Do It en Don’t Give Up

Start vandaag nog en ga ervoor!

Last van candida?

Zoals je begrepen hebt is het van groot belang dat je darmflora in balans is. Candida komt vaak voor bij mensen en heeft een grote invloed op je gezondheid. Het is een gistachtige schimmel die leeft bij vrijwel iedereen op de huid, in de mond, darmen en vagina. Bij een gezonde darmflora is er dus niks aan de hand. Wanneer er een overgroei ontstaat aan slechte bacteriën kan er dus gemakkelijk een candida ontstaan. De schimmels krijgen dan een overgroei op de bacteriën en verstoren de balans in je spijsverteringsstelsel of vagina.

Klachten die vaak voorkomen bij een candida schimmel:

Spijsverteringsorganen: opgezette buik, slijm in de ontlasting, spastische darm, darmkrampen, maagklachten, veel winden laten, constipatie of diarree, anale jeuk.
Vage misselijkheid, moe/misselijk na een grote maaltijd, sterke behoefte aan suiker en zoete producten, slechte adem droge en witte blaasjes in de mond.

Geslachtsorganen: steeds terugkerende vaginale infecties, jeuk, vieze vitte afscheiding, libidoverlies.
Energieniveau: afnemende energie, weinig puf, chronische vermoeidheidsklachten, snel uitgeput raken, toegenomen slaapbehoefte

Spieren en gewrichten: snel uitgeputte spieren, gevoel van lood in je armen en benen, traplopen is moeilijk, te lang stil zitten of te lang staan doet pijn, rusteloos.

Hormonaal: Hypoglycemie, vreetaanvallen, menstruatiestoornissen, hoofdpijn, trek in zoet, koude handen en voeten, concentratieproblemen, verminderd libido, gedeprimeerde gevoelens of toegenomen irritatie.

En in de vergevorderde fase zie je vaak klachten vanuit een overactief immuunsysteem:
Allergieën, jeukende neus, eczeem, toegenomen overgevoeligheid, intolerantie voor voedsel, blaasontstekingen, steeds terugkerende infecties, overgevoelig voor sterke geuren.

De klachten kunnen erger worden bij vochtig en benauwd weer, drinken van alcohol, eten van suikers en geraffineerd koolhydraten, gist, zoete groenten en fruit.

Oplossingen candida overgroei

 • Stop met het eten van suiker en geraffineerde koolhydraten ( wit brood, koekjes, biscuit, ontbijtmixen, pasta , witte rijst suiker)
 •  Versterk je immuunsysteem door het nemen van voedingssuplementen.
 •  Versterk je darmflora voor een goed pre en probiotica supplement

Overweeg of je de inname van mogelijke medicatie anders kan , denk aan anticonceptie en de pijnstillers ibuprofen en paracetamol.

Hier nogmaals de oorzaken die de darmwand beschadigen:

Antibiotica, medicatie, chemotherapie, medicijnen, bestralingen, roken, stress, ouder worden, eenzijdige voeding, ( gluten)overmaat aan suikers in de voeding, overmaat aan alcohol , overmaat van geraffineerde koolhydraten, en een gebrek aan vezels.

De bekendste intoleranties zijn gluten en zuivel ( lactose en casëine). Waarschijnlijk omdat veel Nederlanders hiervan zeer veel consumeren. En omdat zoveel tarwe en koeienmelk eigenlijk niet in zoveel grote hoeveelheden in ons natuurlijke voedingspatroon past. En intolerantie voor deze producten dus gemakkelijk word opgebouwd.

Heel veel mensen hebben last van glutensensitiviteit
Geen coelakie, geen allergie maar deze groep reageert goed op het elimineren van gluten/ gliadine uit het voedingspatroon. Mensen met glutensensitiviteit hebben na het eten van producten met gluten klachten.
Die klachten verdwijnen bij een glutenvrij dieet
Wellicht spelen er meerdere factoren hierin een rol zoals slechte aanmaak enzymen
disbalans in darmflora of een te kort aan maagzuur

Klachten die daarbij horen zijn:
– Prikkelbare Darmsyndroom
-Afwijkend ontlastingspatroon, buikpijn, opgezette buik en winderigheid
-Gewichtsverlies en soms juist aankomen
-Misselijkheid, braken, bloedarmoede.
-Stemmingswisselingen, gebrek aan eetlust of juist overmatige eetlust.
-Vermoeid, lusteloos, slaperig, concentratieproblemen
-Slappe spieren, slecht gebit.
-Vruchtbaarheidsproblemen of klachten m.b.t zenuwstelsel

Ik raad daarom iedereen aan om eens een tijdje gluten en zuivelvrij te gaan eten om te kijken hoe het lichaam hierop reageert. Een gevarieerd eetschema die bestaat uit pure voeding , zonder chemische toevoegingen verkleint de kans op het opbouwen van intolerantie.

Wil je hulp hierbij? Boek vandaag nog een gratis consult en we kijken samen wat er mogelijk is!

Tips voor een optimale slaap

Voor een optimale slaap is het hormoon melatonine van groot belang.

Melatonine is een hormoon dat bij mensen geproduceerd wordt uit serotonine en aan het bloed en hersenvocht word afgegeven. Zoals de meeste al wel weten word de natuurlijke productie van melatonine bepaald door de blootstelling van licht. Bij de aanwezigheid van blauw licht, zoals een mobiele telefoon, tablet, computer, televisie, kunstlicht word de productie van melatonine geremd. Neemt de blootstelling af dan komt de melatonine weer op gang. Je kunt je dus voorstellen dat wanneer jij tot ’s avonds laat achter je mobiel of tablet zit dat dat ten koste gaat van de kwaliteit van je nachtrust.

Maar ik hoor het je al zeggen…

Als ik mijn bed voel ben ik weg..
En dat zou heel goed kunnen..

Maar waar het hier om gaat is de kwaliteit van slapen, het kan namelijk maar zo zijn dat je van oververmoeidheid in slaap valt en niet vanuit de optimale aanmaak van melatonine.
Melatonine is namelijk ook een van de belangrijkste antioxidanten die het lichaam zelf aanmaakt, dus nog een extra reden om een goed dag en nachtritme na te streven. Melatonine neemt helaas af met de jaren , dat houd in dat oudere mensen minder slaap nodig hebben maar ook minder antioxidanten aanmaken dan jongere mensen. Met als gevolg dat je minder goed kunt inslapen omdat cortisol vaak te hoog is. Soms is daarom ook suppletie aan te bevelen.

De oorzaken van te weinig melatonine:
 – Mensen met een te traag werkende schildklier kunnen een vertraagd slaappatroon hebben door laag serotonine.
 – Te laag serotonine door een slechte darmwerking
 – Te veel aanwezigheid van blauw licht: denk aan tablet of mobiel in de avond, veel kunstlicht aan in de  avond.

-Te weinig daglicht zien overdag > denk aan jetlags, nachtdiensten draaien, donkere werkruimtes.
 Te actief zijn in de avond waardoor cortisol actief is, cortisol en melatonine zijn antagonisten van elkaar.
 Magnesium te kort
 Progesteron tekort ( weinig rust)
 Te lage eiwit-inname. Melatonine word gemaakt van het aminozuur tryptofaan.
 Bijnieren zijn uitgeput, waardoor er slaapproblemen veroorzaakt kunnen worden.

 • Wat kan jij doen om jouw slaap te optimaliseren:
  – Zorg voor een goed dagritme
  – Voldoende daglicht.
  – Voldoende ontspanning ga lekker naar buiten.
  – Zorg voor een donkere slaapkamer.
  – Niet te actief in de avonduren.
  – Beperk kunstlicht in de avond, probeer 2 uur voordat je gaat slapen niet meer achter telefoon of tablet te gaan of beperk het kunstlicht.
  – Voorkom bijnieruitputting (check hier de symptomen)https://voedingspraktijkbarneveld.nl/hoe-herken-je-een-te-hoge-aanmaak-cortisol/
 • – Eet voldoende eiwit.
  – Suppletie van magnesium
  – Zorg voor een goed werkende darmflora : in de darmflora word serotonine aangemaakt, uit serotonine melatonine.

Ga aan de slag met deze tips en verbeter je slaap vandaag nog!

Wil je met mij samenwerken om je slaap te verbeteren?

Kijk onder het kopje gratis consult en plan hem vandaag nog in!

Hoe belangrijk is een gezonde darmflora voor je gewicht?

Je darmen zijn de basis voor een gezond lichaam. Je kunt het zo zien,  er is sprake van een bariérelaag in de darmwand die als een soort ‘douane’ post aanwezig is en bepaalt voor een groot deel dus of de voeding “geschikt” is om opgenomen te worden of dat het via de achterzijde er weer uit mag. Heel intelligent dus!

Achter deze barriërrelaag is het immuunsysteem actief aanwezig om bij gevaar te kunnen reageren. Het is dus van groot belang dat deze laag intact is, het immuunsysteem staat steeds in de ‘vechtstand’En dit kost mega veel energie!. Een goede darmwerking is dus van groot belang.

Hoe weet je of je een goed werkende darmflora hebt?

De volgende symptomen kunnen heel goed te maken hebben met een verstoorde darmflora:

 • Buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree of juist verstopping.
 • Gewichtstoename.
 • Je voelt je moe, lusteloos en slaperig, je hebt moeite met je concentratie.
 • Je bent vaak misselijk of je moet braken, je hebt een vettige zure ontlasting met remsporen.
 • Je hebt last van voedselallergieën en/of voedselintoleranties.
 • Je hebt last van chronisch stress en merkt dat je afweersysteem verminderd is.
 • Je hebt last van acne of eczeem of andere huidproblemen.
 • Gebrek aan eetlust of juist overmatige eetlust.
 •  Je hebt vaak last van jeuk of bent hyperactief.
 •  Je hebt last van een candida in de darmflora (lees hier de symptomen)
 • https://voedingspraktijkbarneveld.nl/last-van-candida/
 • Je hebt last van auto-immuunziektes.

Je ziet dat er veel symptomen kunnen leiden naar een verstoorde darmflora.

Maar waarom is een gezonde darmflora nou zo belangrijk voor je gewicht?

 • Een goede spijsvertering is van groot belang want deze is verantwoordelijk voor het correct afbreken van vetten en het opnemen van voedingstoffen. Vooral constipatie is een groot probleem aangezien de gifstoffen zich opstapelen in de darm en heeft invloed op je stofwisseling. En wanneer de opneembaarheid van voedingsstoffen minimaal is kan het lichaam ze ook niet omzetten in energiebronnen.
 • Wanneer er een candida actief is heb je te maken met een lekkende darm en laat de darm toxische stoffen door die via de darm in de bloedbaan komen. Hierdoor raken schildklierhormonen uit balans wat een negatieve invloed heeft op je metabolisme. De bijnieren produceren cortisol als ontstekingsremmer om de darm te herstellen wat ook voor gewichtstoename zorgt.

Wat kan je zelf doen aan een goed werkende darmflora?

 • Gezonde voeding is pure noodzaak
  Darmwand heeft tijd nodig om te herstellen en dat is onmogelijk wanneer hij steeds voeding moet verwerken die dit in stand houd.
 • Start met mindfulness oefening om je stress te reduceren die de problemen van de darm in stand houden.
 • Wanneer er ook een candida actief aanwezig is in de darm dan heeft dat een grote invloed op je gezondheid.
  Het is een gistachtige schimmel die leeft bij vrijwel iedereen op de huid, in de mond, darmen en vagina
  Bij een gezonde darmflora is er dus niks aan de hand. Wanneer er een overgroei ontstaat aan slechte bacteriën kan er dus gemakkelijk een candida ontstaan. De schimmels krijgen dan een overgroei op de bacteriën en verstoren de balans in je spijsverteringsstelsel of vagina. Wil je weten of dit bij jou zo is lees hier de symptomen: https://voedingspraktijkbarneveld.nl/last-van-candida/
 • Oplossingen candida overgroei in de darm:
  Beperk heel sterk het eten van suiker en geraffinneerde koolhydraten ( wit brood, koekjes, biscuit, ontbijtmixen, pasta , witte rijst suiker)
 • Versterk je immuunsysteem door het nemen van voedingssupplementen.
 • Versterk je darmflora voor een goed probiotica supplement.
  Overweeg of je de inname van medicatie anders kan, denk aan anticonceptie en de pijnstillers ibuprofen en paracetamol die een grote rol spelen bij een candida overgroei.                                                                                                                                                                                                                                                                                             Deze oorzaken kunnen de darmwand beschadigen.
  Antibiotica, medicatie, chemotherapie, medicijnen, bestralingen, roken, stress, ouder worden, eenzijdige voeding, ( gluten)overmaat aan suikers in de voeding, overmaat aan alcohol , overmaat van geraffineerde koolhydraten, en een gebrek aan vezels.

Ga lekker aan de slag met deze tips! Je bent het waard om slank en lekker in je vel te zitten !!!

PMS

Een van de onderwerpen van de studiedag van afgelopen vrijdag was PMS. Naar schatting heeft 5 tot 40 procent ernstige cyclusgerelateerde klachten in de vorm van PMS of PMDD.

Waarom de ene vrouw veel last heeft van cyclusgerelateerde klachten en de andere vrouw niet is niet geheel duidelijk. Wetenschappers hebben diverse factoren gevonden die een rol zouden kunnen spelen waaronder (chronische) stress onvoldoende rust, obesitas, onvolwaardige voeding, lage inname van essentïele voedingsstoffen waaronder calcium, magnesium, vitamine D omega 3 vetzuren, gebrek aan lichaamsbeweging en erfelijke aanleg.

Bij PMS komen de volgende lichamelijke symptomen vaak voor: pijnlijke borsten, gewrichtspijn, rugpijn, spierpijn, spierzwakte, opgeblazen gevoel, huidklachten, hoofdpijn, gewichtstoename, vochtretentie, maagdarmproblemen en duizeligheid.

Bij PMS komen de volgende psychische klachten voor: prikkelbaar, boosheid, rusteloosheid, nervositeit en verwardheid. Maar ook stemmingswisselingen, labiel, huilbuien, neerslachtigheid en depressies.

Naar een uitgebreid leefstijl advies kunnen de volgende plantaardige middelen deze vrouwenklachten verminderen.

Monnikspeper, maca en aswagandha kunnen veel verlichting brengen. Ook word saffraan vaak ingezet bij PMDD.

Hoe herken je een te hoge aanmaak cortisol?

Als de stress route van jouw lichaam te vaak gebruikt word dan kan het zijn dat je bijnieren om aandacht vragen. De symptomen kunnen voortkomen uit lichamelijke stress of mentale stress.

Je kunt dit herkennen aan de volgende symptomen:

: Last van een te hoge bloeddruk: Nooit verkouden zijn > doordat cortisol een natuurlijke ontstekingsremmer is kunnen ziektes lang onderdrukt worden. Wat je dan vaak zie is dat bij rust (denk aan vakantie’s) mensen ziek worden.
: Hoge ademhaling
: Spiermassaverlies : denk aan bolle buik (vetopslag op buik), dunne armen en geen kont. Wanneer het lichaam vaak in de stressmodus staat gaat het lichaam op den duur het spiereiwit omzetten in cortisol en verlies je spiermassa.        : Relatief veel vetopslag op de buik.
: Het gevolg van langdurig te hoog cortisol zijn klachten van bijnieruitputting of te wel burn-out klachten

Stress kan je onderverdelen in:

> Mentale stress door: altijd ‘aan’ te staan, je voelt veel druk en zit veel in je hoofd, last van angsten en piekergedachtes,  hoge werkdruk, je voelt je niet happy en mist de veerkracht, je bent mantelzorger, en je vind het lastig om nee te zeggen waardoor je agenda vol loopt.

> Stress door voeding: door voedselintoleranties, door een te hoge suikerinname, door het overmatig innemen van chemische e-nummers, transvetten, te vet eten , darmproblemen.

> Stress door te veel training: denk aan overtrainen (te veel krachttraining) en te korte herstelperiodes.

> Te weinig ontspanning en slaap

Wat kan je zelf doen aan deze klachten?

 • Zorg voor een goede balans tussen werk en ontspanning.
 •  Vermijd zoveel mogelijk  stress uit voeding: suikers eruit, voeding waar je intolerant of allergisch voor bent, herstel je darmflora, vermijd zoveel mogelijk additieven uit voeding. Kies voor pure en onbewerkte voeding.
 •  Zorg voor een goed nachtrust door een koele en donkere slaapplek. Probeer een uur voor het slapen gaan niet meer achter tablet of telefoon te gaan. Beperk het eten van koolhydraten in de avond.
 •  Zorg dat je je lichaam leert kennen door mindfulness oefeningen te beoefenen.

Wil je hier liever hulp bij?

Maak een afspraak in de praktijk via de website voor een gratis consult of doe mee met de 12 weekste training.

Hoe herken je insuline resistentie?

Door onze grote inname van koolhydraten in de vorm van suikers zie je dat er steeds meer insuline moet worden aangemaakt om de bloedsuiker naar beneden te krijgen. Op langere termijn kan het zijn dat onze cellen ‘ongevoelig’ worden voor insuline en niet meer reageren. Er word dus steeds meer insuline aangemaakt omdat je lichaam telkens een signaaltje krijgt dat de bloedsuikerspiegel te hoog blijft. En al die overtollige insuline die eindigt uiteindelijk op de heupen.

Herken je de volgende symptomen? Grote kans dat jij last hebt van insulineresistentie.

. Gewichtstoename bij het eten van koolhydraten.
. Vermoeidheid en energiedips na maaltijden met koolhydraten ( bloedsuikerdips).
. Voornamelijk dikker worden op de “love handles“
. Gewrichtsklachten en ontstekingen.
. Sterke drang naar zoetigheid / suikerverslaving.
. Pre- diabetes.
. Last van neerslachtigheid.

Pak de regie weer terug over jouw lichaam met onderstaande tips!

 • Beperk zoveel mogelijk geraffineerde suikers uit koek en snoep, maar beperk ook (snelle) koolhydraten uit ( wit)brood, witte rijst, deegproducten en eet zoveel mogelijk glutenvrij of kies voor speltbrood.
 • Doe aan sport en beweging. Vooral krachttraining zorgt ervoor dat je je vetverbranding stimuleert en dan je je insulinegevoeligheid verbeterd!
 • Probeer om wat gewicht te verliezen
 • Eet vezelrijk ( lijnzaad)
 • Beoefenen dagelijks mindfulness om ervoor te zorgen dat jouw stress-systeem ook zijn rust momenten kent.

Waar wacht je nog op?

Start vandaag nog!

Wat doet de schildklier?

Je schildklier is verantwoordelijk voor je stofwisseling. Om dit proces te stimuleren zijn er een aantal dingen belangrijk. Voor je schildklier zelf is jodium van groot belang. De schildklier zelf produceert het (niet) werkend schildklierhormoon. Deze word in de lever omgezet in een werkend schildklierhormoon. Dit gebeurd onder invloed van o.a selenium en progesteron.

Voor de schildklier is het dus belangrijk:

 • Dat de lever goed functioneert
 • Dat je voldoende eiwitten eet (bouwstof waaruit schildklierhormoon gemaakt word)
 • Voldoende selenium (deze kun je halen uit paranoten) en progesteron (rustsysteem activeren)
 •  Voorkom laag calorie/ koolhydraat inname. Bij het volgen van langdurige crashdiëten zie je vaak dat de schildklier hierdoor wat vertraagd is waardoor mensen op langere termijn al dik worden van een blaadje sla.

Het werkend schildklierhormoon is verantwoordelijk voor je stofwisseling:
Denk aan de productie van enzymen die betrokken zijn bij de afbreken van koolhydraten en vetten, je verbranding Het regelt je tempratuur regeling van je lichaam. Zorgt voot een optimale darmwerking, goede doorbloeding en zenuwgeleiding en energieaanvoer voor het immuunsysteem.
En je schildklier boost het groeihormoon.

Wanneer dit systeem niet goed werkt kan je te maken hebben met een te traag werkend schildklierhormoon

Waaraan herken je een te traag werkende schildklier?

Koude handen ,voeten neus
. Droge huid en vochtzakjes onder de ogen
. Obstipatie
. Haaruitval
. Breekbare nagels
. Slechte doorbloeding
. Gezwollen schildklier
. Angst of depressie
. Gewrichtsklachten en spierkrampen
. Hoog cholesterol

 

Wat kan je doen met leefstijl tegen een te traag werkende schildklier?

. Voorkom te lage inname van koolhydraten goede balans 1:1:1
. Voorkom een te lage eiwit inname ( schildklierhormoon word uit eiwitten gemaakt)
. Voorkom laag calorie inname ( zo kom je in de spaarstand)
. Zorg voor boost van groeihormoon die versnellen de schildklier.
. Zorg voor goede werking van de lever door voldoende groente inname ( denk aan 500gr per dag)  voor een goede omzetting T3 naar T4 ( onder invloed van o.a selenium en progesteron )
. Voldoende jodium inname
. Verminder stress door mindfulness

Candida albicans

Wanneer we praten over een gezonde darmflora dan hebben we het over een goede balans tussen slechte en nuttige bacteriën.

De candida is een gist en leeft in normale omstandigheden in kleine hoeveelheden op de huid, in de mond de vagina en de darm.
In de darm is de candida een onderdeel van de darmflora .
Wanneer er een overgroei ontstaat aan slechte bacteriën door overmatig gebruik van alcohol, suikers, antibioticagebruik, veel stress, overmatig gebruik van geraffineerde koolhydraten of gluten kan de gistvormo overgaan in een ziekmakende schimmelvorm.

Wat gebeurt er in de darmflora?
Hierdoor word de doorlaatbaarheid van de darm vergroot en kunnen de draden door de darmwand heen dringen en in de bloedbaan terechtkomen.

Het gevolg is dat de gifstoffen die door deze agressieve vorm worden geproduceerd , heel veel klachten kunnen veroorzaken.

Klachten die veroorzaakt kunnen worden door een candida zijn

Spijsverteringsorganen: opgezette buik, slijm in de ontlasting, spastische darm, darmkrampen, maagklachten, veel winden laten, constipatie of diarree, anale jeuk.

Vage misselijkheid, moe/misselijk na een grote maaltijd, sterke behoefte aan suiker en zoete producten, slechte adem droge en witte blaasjes in de mond.

Geslachtsorganen: steeds terugkerende vaginale infecties, jeuk, vieze vitte afscheiding, libidoverlies.
Energieniveau: afnemende energie, weinig puf, chronische vermoeidheidsklachten, snel uitgeput raken, toegenomen slaapbehoefte
Spieren en gewrichten:snel uitgeputte spieren, gevoel van lood in je armen en benen, traplopen is moeilijk, te lang stil zitten of te lang staan doet pijn, rusteloos.
Hormonaal: Hypoglycemie, vreetaanvallen, menstruatiestoornissen, hoofdpijn, trek in zoet, koude handen en voeten, concentratieproblemen, verminderd libido, gedeprimeerde gevoelens of toegenomen irritatie.
Vergevorderde fase:
Overactief immuunsysteem
Allergieën, jeukende neus, eczeem, toegenomen overgevoeligheid, intolerantie voor voedsel, blaasontstekingen, steeds terugkerende infecties, overgevoelig voor sterke geuren.
Erger worden van de klachten bij vochtig en benauwd weer, drinken van alcohol, eten van suikers en geraffineerd koolhydraten, gist, zoete groenten en fruit
Wat te doen bij candida klachten?
Gezonde voeding is pure noodzaak !!!
De darmwand moet herstellen en dat is onmogelijk als hij elke keer
voeding moet verwerken die de schade in stand houd.
Het lichaam ( immuunsysteem) staat continu in de “ stress modus”
De aanpassing van voeding brengt al heel snel grote
verbetering met zich mee.

Dus…stop met het eten van suiker en geraffineerde koolhydraten
(wit brood, koekjes, biscuit, ontbijtmixen, pasta , witte rijst suiker)
Versterk je immuunsysteem door het nemen van voedingssupplementen.
Versterk je darmflora voor een goed pre en probiotica supplement
Overweeg of je de inname van medicatie anders kan , denk aan anticonceptie en de pijnstillers ibuprofen en paracetamol.
Wil je persoonlijk advies ?
Of tob je met meer of andere gezondheidsproblemen stuur me een pb of een mail naar info@voedingspraktijkbarneveld.nl

Bewustzijnsoefening

Neem iedere dag een moment waarop je stilstaat bij wat je doet..
Dit kan door eens bewust een kop koffie of thee te drinken..
Of een maaltijd bewust te eten..
Wij zijn gewend om altijd maar in onze “stress -modus” te staan.

We hebben vaak te maken met piekergedachtes en ervaren vaak veel druk van onze ‘moeten’lijstje.
Als we eten zitten we vaak achter ons mobiel, lezen de krant of kijken tv..

Maar wat gebeurt er wanneer je iedere dag even de tijd neemt om je aandacht te richten in het NU.

Je aandacht bewust te trainen om weer te kunnen genieten van de kleine dingen om je heen !

Hoe heerlijk is dat !!

Doordat je jezelf meerdere momenten per dag bewust uit de ‘stress-modus’ haalt zal je merken dat je “gedachtes” rustiger zijn..
Wanneer je gedachtes rustiger zijn piekeren we minder en hebben we ook meer onze emoties onder controle.
Je gaat meer handelen uit gevoel en zult ervaren dat je je dag met minder stress doorbrengt.

Je krijgt meer overzicht over je dag en je zal je een stuk gelukkiger vinden..

Ik ben zoo enthousiast erover.

Vaak … nee HEEL vaak haha heb ik mijn boek weggesmeten en gedacht dit is zooo niks voor mij..

Totdat ik door de weerstand heen ging en innerlijke rust ging ervaren..

Daarom gun ik het jou ook zo en deel ik hieronder een oefening die jij iedere dag bij alles wat je doet kunt beoefenen.

Mocht je deze oefening willen ontvangen als mp3 bestand stuur dan even een mailtje naar info@voedingspraktijkbarneveld.nl

Oefening

Zoek een rustig plekje waar je niet gestoort kunt worden en neem een moment waarop je stil staat bij je lichaam.
Sluit je ogen …
En breng je aandacht naar je ademhaling?
Waar zit je ademhaling?
De ademhaling vertelt ons hoe het met je gaat op dit moment
Zit deze hoog en voelen we ons gejaagd?
Of juist in de buik en zijn we ontspannen
Hoe voelt het voor mij op dit moment?
Voelt het aangenaam, onaangenaam of neutraal.

Alles is oke…

Het is zoals het is…

Hoe voelt mijn lichaam op dit moment..
Voel je ergens pijn ?
Voelen je spieren zwaar of ontspannen..
Welke gedachten zijn er op dit moment?
Zijn er gevoelens of emoties die je op kan merken
Wanneer je op merkt dat bijvoorbeeld je schouders wat strak staan … adem hier eens naar toe…
Zeg maar.. het is oke … laat het me maar voelen..
Maak die liefdevolle hartsverbinding en adem vanuit jouw hart liefdevolle energie naar die spanning toe..
Niet om het geforceerd beter te maken..
Alleen maar om te erkennen dat je het voelt, en er met compassie naar te handelen.
Zie voor je hoe iedere cel die onder spanning staat weer liefde en energie uit straalt door jouw hartsenergie..
Wanneer je wilt mag je jezelf nog een vriendelijke of liefdevolle wens meegeven voor vandaag
Ik wens mezelf veilig gevoel , ik wens mezelf liefde of geluk toe , of ik wens mezelf innerlijke rust toe…
Mag ik vol zelfvertrouwen in het leven staan…
Wanneer je deze wens heb gegeven kan je weer rustig terug komen in het hier en nu en de oefening afsluiten .

Het zal in het begin wat vreemd voor je zijn maar geef het de tijd om te kijken of het lukt ..
Dit zal in het begin best wennen zijn vooral als je gewend bent om telkens maar door te gaan…
Juist dan is het belangrijk om door te zetten.
Ga er maar eens mee aan de slag en kijk eens wat je ervaart …

Geef het een kans , je bent het waard !
Succes !

 

Wat hebben je darmen voor invloed op je afvalproces?

Je hoort veel dat mensen het hebben over je darmflora.
Een goed darmflora is de basis voor een gezond lichaam.
Maar waarom dat?
De darm heeft darmcellen en liggen als “kleine handjes “ tegen elkaar aan. Bovenop zitten de darmvilli waar de voedingstoffen netjes in opgenomen worden.
Wanneer de darmcellen iets uit elkaar gaan staan , komen de voedingstoffen op plekken waar het niet hoort en word het immuunsysteem ingezet om te gaan reageren om de darmwand te helen.

Er is sprake van een barriërelaag in de darmwand die bepaalt voor een groot deel dus of de voeding “geschikt” is om opgenomen te worden of dat het via de achterzijde er weer uit mag.
Achter deze barriërrelaag is het immuunsysteem actief aanwezig om bij gevaar te kunnen reageren.
Het is dus noodzakelijk dat deze laag intact is , en dan is een goed darmmilieu van optimaal belang.
De slijmvliezen moeten ook optimaal werken, die zijn immunologisch met elkaar verbonden dus wanneer de darmwand niet optimaal functioneert zul je dat via de slijmvliezen in je neus, darmwand, longen of geslachtsklieren terug zien door middel van klachten of laaggradig ontstekingen ( niet fit zijn )

Super mooi systeem alleen dit zorgt ervoor dat we steeds in ons ‘stress systeem’ zitten.
En het “stress systeem” zorgt voor het produceren van hormonen die zorgen voor vetopslag en spierafbraak !
En dat willen we niet !
Dus wat kunnen we doen om toch dat killerbody te krijgen??
Vermijd zoveel mogelijk voeding die je darmflora beschadigd.
De grootste triggers hierin zijn:
Overmatig alcohol, veel koffie, geraffineerde suikers, eenzijdige voeding , overmatig eten van gluten producten zoals brood, pasta’s en crackers.
Zuivelproducten zoals yoghurt, kwark, kaas en melk.
Klachten die kunnen ontstaan door een beschadigde darmwand: , buikpijn, verstopping, diarree, vermoeidheid, chronische ontstekingen, voedselallergieën, voedselovergevoeligheid, chronisch stress, verminderd afweersysteem, jeuk, hyperactiviteit-concentratiestoornissen, huidproblemen en exceem.
Stemmingswisselingen, menstruatieproblemen, opgezette buik.
Herken jij jezelf in 1 van deze klachten?
Kies vandaag nog om de eerste stap te nemen naar een gezonder en slanker lichaam, en neem zelf de regie weer over van jouw gezondheid.
Je bent het waard !

Wat is zelfcompassie?

Vandaag een stukje over ( zelf) compassie

Wat maakt dat we toch iedere keer weer terug vallen in ons oude patroon?
Waarom kunnen we niet vanzelfsprekend liefdevol en vriendelijk zijn naar onszelf?
Maar menen we altijd maar die schop onder onze kont nodig te hebben…
Wanneer we blijven geloven in de verhalen die ons vroeger verteld zijn , blijven we ook de resultaten behalen die we altijd behaald hebben.

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Wanneer jij nog steeds geloofd wat er vroeger tegen jouw altijd verteld is , zal je steeds weer in datzelfde patroon terecht komen.
Die leraar die je vertelde dat je het toch niet kon.
Je moeder die je steeds weer op je kop gaf omdat je WEER je kamer niet opgeruimd had.
En al die andere mensen in je omgeving die je vertelde dat je niet goed genoeg was.
Hierdoor ben jij gaan geloven dat dit de waarheid is!!
Maar niks is minder waar …
Jij bent fantastisch en je bent het waard om  gelukkig in het leven te staan.
Maar hoe dan vraag je je eigen af…
Begin eens met de vraag.
Wat heeft die hardheid en eindeloze kritiek op mezelf mij nou uiteindelijk gebracht?
Bij de meeste van ons is dat een gebrek aan eigenwaarde en zelfliefde .
Ja denk je nu …
Fijn wat moet ik met die informatie ????
Ik heb goed nieuws.
We kunnen blijven zitten in deze oude patronen die ons steeds weer gevoelens van frustratie en pijn geven.
We kunnen er ook voor KIEZEN om deze patronen los te laten en jezelf open te stellen om compassie aan te leren.

Het is namelijk zo dat wanneer we nieuwe ‘verbindingen’ leggen naar onze neuronen en we deze vaker beoefenen we een nieuwe manier aanleren om met onszelf om te gaan.

En de ‘oude’manier verdwijnt.

Je kent het gezegde wel…

‘When you don’t use it you lose it”

Zo werkt het dus..

Waarom hebben we compassie nodig?

In ons leven hebben we allemaal te maken met pijn en lijden of we nu willen of niet. De porties waarin we het krijgen verschilt per persoon. Nare gebeurtenissen, verlies en ziektes zijn gebeurtenissen die ons overkomen, ze zijn niet onze keuze.
Omdat pijn en lijden onvermijdelijk is hebben we compassie nodig. Veel oude wijsheden wezen al op compassie als weg naar geluk. Compassie is een basisvoorwaarde voor onze overleving.
We hebben het nodig om liefdevol en zorgzaam met onszelf om te gaan.
Jij ben alleen het allerbeste waard !
En ik heb goed nieuws !!!!
Je kunt het leren..
Wanneer jij bereid bent om Echt de stappen te nemen naar een liefdevol, en gelukkiger leven..
Dan is alles mogelijk…

Kom langs voor een vrijblijvend gesprek om te kijken of deze training iets voor jou is !

De koolhydraten ‘mythe”

Koolhydraten
Ik merk in de praktijk dat veel mensen ‘bang’ gemaakt zijn voor het eten van koolhydraten. Nou ben ik ook wel van mening dat het te veel eten van “slechte” koolhydraten een grote bijdrage heeft geleverd aan de vele mensen die te maken hebben met obesitas.
Sinds de ‘Let op Vet’ campagne van de overheid zijn we massaal vet gaan weren en in plaats daarvan suikers en koolhydraten gaan eten met alle gevolgen van dien.
Wanneer ik kijk in het eetpatroon van mijn cliënten zie ik dat er nog steeds veel koolhydraten gegeten word en niet of nauwelijks eiwitten of gezonde vetten.
De manier waarop mensen nog vaak kijken naar koolhydraten is hoeveel caloriën zitten er in ?
Maar het gaat er niet om hoeveel caloriën er in de koolhydraten zitten maar hoeveel calorieën het uitlokt.
Ze kunnen namelijk daarna een veel hogere calorieinname uitlokken omdat je bloedsuikerspiegel gaat schommelen.
– Cellen worden steeds ongevoeliger voor insuline en de bloedsuikerdips maken je moe en futloos. Wanneer je bloedsuiker zakt is de kans dus zeer groot dat je grijpt naar voeding zonder ECHT honger te hebben.
– Doordat cellen steeds ongevoeliger worden voor insuline ( dat word ingezet bij eten van suikers om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren) zie je tegelijk vaak dat mensen ook ongevoeliger worden voor het verzadigde serotonine worden. Je heb dus steeds meer suikers nodig om dat fijne gevoel wat serotonine je geeft te bereiken. Dit zie je vaak in combinatie met insulineresistentie en dit leidt vaak tot een suiker-koolhydraatverslaving. Hierdoor word er vaak bij moeilijke momenten gegrepen naar vaak suikerijk of vette voeding in combinatie met zout.
Je ziet dat je dus door te letten op calorie inname vaak de valkuil ingaat wat betreft belangrijke processen in je lichaam. En is het dus zeer belangrijk om rekening te houden met je bloedsuikerspiegelschommelingen.
1. Hierdoor is het beste te kiezen voor koolhydraten die een laag glycemische index hebben, dit houd in dat de koolydraten die je eet langzaam als glucose in je bloed vrij komen.
2. Ook kan je ervoor kiezen om de opnamesnelheid wat te vertragen door het tegelijk innemen van vezels , eiwitten of vetten .
Deze vertragen de maaglediging.

Schrap dus zeker niet je koolhydraten van je menu want ze zijn onmisbaar voor veel belangrijke processen in je lichaam zoals je stofwisseling (schildklier) en je hersenen.
Maar kies voor een 1:1:1 verhouding in koolhydraten eiwitten en vetten.
Hierdoor houd je je bloedsuiker stabiel en ervaar je rust in je lichaam.
En zal je daar een hoop energie voor terug krijgen !

Je bent het waard !

Wat moeten we nou eten?

We zijn in deze samenleving mee gegaan naar een ander beleving van voeding, deze bestaat op dit moment grotendeels uit kant en klare maaltijden.
Maaltijden met toegevoegd zout , suiker en chemicaliën.
De natuur heeft ons hiervoor niet geschapen.
Ons lichaam is afgestemd op natuurvoeding
De mens leefde als jager en at waarschijnlijk noten, vruchten, bladeren, kruiden, wortel, knollen, wild gevogelte,ei , vis en schaaldieren.
Terwijl onze genen nu vrijwel precies zijn zoals toen is onze voeding totaal veranderd
Onze genen zijn de basis van ons hormonale systeem , dus hoe verder we qua levensstijl van de natuur gaan staan , hoe meer onze hormonen uit balans raken.
Dagelijks eten we producten waar ons jagerslichaam geen raad mee weet.
Veel te veel bewerkte granen (behoren niet in grote hoeveelheden tot het oerdieet )
suiker, melkproducten, kant en klare maaltijden, snoep en frisdrank vol chemische geur-en kleurstoffen.
Heel logisch gevolg is dat er zoveel mensen klachten hebben van een hormoondisbalans.
Meest voorkomende zijn insulinesistentie, bijnieruitputting en schildklierproblemen.

Heb je ook klachten, of zit je niet lekker in je vel, maak dan een afspraak op mijn website www.voedingspraktijkbarneveld.nl

Hoe voeding mijn leven veranderd heeft

Mijn hele leven ben ik al bezig geweest met mijn gewicht. Niet zo zeer met mijn gewicht maar wel met mijn buik die naar mijn mening veel te dik was. Ik wilde net als iedereen dat naveltruitje aan en die mooie navelpiercing laten schieten. Maar met mijn overtollige kilo’s ging dat zeker niet lukken. Ik was zoo verslaafd aan suiker. Mijn zakgeld ging iedere week op aan het kopen van snoep. Ik weet nog dat ik op de lagere school altijd witte bolletjes mee naar school kreeg en dat ik tegen een uur of twee zo’n buikpijn had dat ik naar de meester ging om te vragen of ik naar huis mocht. Mijn broek kon gewoon niet meer dicht zo hard .Niet wetende dat het te maken had met mijn eetpatroon. Vanaf de middelbare school begonnen de lijnpogingen. Crashdieëten, Sonja Bakker , Soutbeach dieet, Atkins dieet je kunt het zo gek niet bedenken of ik had het geprobeerd. Maar tevergeefs. Ik weet nog dat ik aan het Sonja Bakker dieet zat en me echt verschrikkelijk voelde… Ik barstte van de honger, voelde me futloos en had iedere dag pijn in mijn darmen. Ik kon na een week nog amper naar het toilet !!
Ik dacht dit kan NOOIT goed zijn !!
Ik at volkorenbrood dronk netjes (opti)melk , at magere vleeswaren zoals filet american op brood en ik voelde me iedere dag slechter…
Ik dacht hoe kan het nou zijn dat als ik me houd aan de schijf van 5 en veel vezels eet , volkorenbrood eet en drink me zooo belabberd voel.
Dit kan gewoon niet goed zijn !
Ik begon te lezen op internet en ik leerde over glutensensitiviteit , klachten die hoorde bij een candida en het lekkende darmsyndroom en toen ik de daarbij behorende klachten las ging er een wereld voor me open
IK WIST HET !!!
Ik wist dat mijn lichaam protesteerde !!
Ik was altijd zoo moe , slecht gebit, concentratieproblemen, kwam aan in gewicht, overmatige eetlust en iedere dag weer darmkrampen en last van obstipatie.
Regelmatig viel ik ook flauw van de bloedsuikerschommelingen, hypoglycemie ( lage bloedsuikerspiegel) en was mijn immuunsysteem totaal verzwakt.
Kortom ik was moe, futloos, altijd verkouden, en zat letterlijk in een negatieve spiraal !
Het gevoel dat iedere dag een gevecht was …
Ken je dat?
Dat je de ene been niet voor de ander kunt zetten …
Vol enthousiastme heb ik toen mijn weekschema omgegooid…
Gluten eruit, melkproducten eruit en suikers verbannen uit mijn leven …
En met resultaat !
Waanzinnig … het vet verdween op de plekken waar dat overtollig was en ik straalde !!!
Ik straalde omdat ik me zoo goed voelde…
Mijn darmklachten verdwenen, hoofdpijn verdween, en ik had zoveel energie
Waanzinnig
En omdat ik me zoo goed voelde motiveerde dat om steeds weer deze keuze te maken.
De keuze naar een gezonder en een slanker leven..
En natuurlijk waren daar ook mijn valkuilen ..pff nou en of..
Die kritische stem die mij telkens weer in mijn oude patroon liet terug vallen..
Dat stemmetje dat steeds maar weer zei.. … je doet de hele week al zo je best 1x zondigen mag toch wel?…je eet zo gezond vandaag is het weekend hoor… je moet ook blijven genieten hoor… je bent helemaal niet gezellig als je niet drink…
Herken jij ze ook ?
Maar ik ging door omdat ik VOELDE dat dit het beste was voor mij ..
Ik gaf niet op en doorbrak deze oude patronen.
Ik VOELDE me door deze voeding zoo fantastisch en dat was de ALLER beste MOTIVATIE die er maar bestaat.
Met vallen en opstaan ben ik gekomen waar ik NU sta.
Door steeds weer de keuze te maken om door te gaan.
Valkuilen hebben we allemaal, maar door steeds weer deze keuze te maken voel ik me fantastisch !
En dat kan iedereen bereiken.
Ik ben het waard om me slank en energiek te voelen en mijn kwaliteit van leven is er enorm op vooruit gegaan door te luisteren naar wat mijn lichaam nodig heeft.
En ik ben dankbaar dat ik deze weg gekozen heb .
Wanneer je leert te luisteren naar je lichaam, leer je jezelf pas ECHT kennen..

Gratis consult

Wilt u een afspraak voor een gratis consult of heeft u vragen? 

Vul hier uw gegevens in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.