De reden om deze gloednieuwe cursus te gaan maken is omdat ik gezien heb dat er zoveel vrouwen rond lopen met negatieve gedachtes over zichzelf, gevoelens van schuldgevoel en schaamte. Ze hebben een sterk ontwikkelde innerlijke criticus en hebben de hoop op een gezond en slank lichaam diep van binnen al opgegeven. Ze schamen zich en walgen van hun lichaam dat steeds maar dikker word. Ze weten gewoonweg niet meer wat te doen…

Deze vrouwen hebben mij erg geraakt omdat ik weet hoeveel invloed deze gedachtes en gevoelens hebben op je gezondheid. En ik weet inmiddels dat wanneer je deze ballast meedraagt het je niet lukt om blijvend je leefstijl te veranderen. Het gaat een tijdje goed, soms zelfs een hele poos maar wat je doet is steeds alle gevoelens van ongemak weg stoppen tot dat ene moment dat er weer iets gebeurd en BAMM.. Daar ga je.. Je gaat naar de kast en stopt je helemaal vol met alles wat er te vinden is. Met als gevolg nog meer schuldgevoel en gevoelens van schaamte.
DAT is PRECIES waar deze nieuwe cursus over gaat. Ik heb samen met een groepje testvrouwen uitgeprobeerd om hier aan te werken. En nee dat is zeker niet de makkelijkste weg maar WEL de meest effectiefste!!

Lees hier verder..

De reden dat ik meedeed aan de cursus is dat ik erachter wilde komen waarom ik het nooit kon volhouden om te “blijven” lijnen. Waarom ik na een tijdje toch weer stopte. Ik wilde daar graag antwoord op. En dat is gelukt.
Een positieve verandering bij mij is dat ik rustiger in mijn hoofd ben. Dat het oke is om tijd voor mezelf vrij te maken, want uiteindelijk heeft het ook een zeer positief effect op de kinderen. Ik laat het gevoel veel meer toe ipv weg te stoppen. Ik ben me heel erg bewust geworden van mijn “doe” modus. Qua voordelen op het afvalproces. Dit heb ik zeker geleerd in de cursus. Het is niet zozeer dat ik zeer bezig ben met afvallen, maar ben toch 3,5 kilo kwijt.
Door met jezelf aan de slag te gaan geeft dat al een ‘voldaner’ gevoel en heb ik geen behoefte meer om stiekem te snoepen. Ik ervaar meer innerlijke rust waardoor ik minder de behoefte heb om te snaaien. Ik heb mezelf geaccepteerd, vind mezelf een mooier mens. Ik “vreet” al veel minder en eet onbewust niet meer een hele reep leeg, maar een paar stukjes. Of automatisch denk ik nu laat ik het maar staan, want vanavond neem ik dit of dat. Normaal was het en en bij mij. Doordat ik rustiger in mezelf ben, sta ik sterker en zekerder in mijn schoenen.
Ondertussen krijg ik soms weer wat te verwerken . Normaal zou ik me dan “volvreten” maar nu laat ik het nare gevoel er dan zijn, laat het komen ipv weg te stoppen en denk het is zoals het is.
Angelique jij bent zeer vakbekwaam! Mijn complimenten. Je legt e.e.a. zeer duidelijk uit. Je hebt geen oordeel en ik voelde me gelijk op me gemak bij jou. Je bent een oprecht mens!
De live sessies vond ik fijn. Net dat beetje extra. En maakte mij sterker dat ik dacht. Kan me voorstellen dat deze online cursus niet voor iedereen is weggelegd, sommige zouden het denk ik graag online 1 op 1 willen. Maar aan de andere kant, doordat iedereen zo open was, werd ik ook open en kwam toch heel duidelijk naar boven dat ik dus nog goed last had van de periode dat ik zo ziek was terwijl ik dacht dat ik het geaccepteerd had. Dus het triggert wel om ook wat over jezelf los te laten.
Deze cursus is zeer geschikt voor mensen die worstelen met hun gewicht en dmv verschillende diëten het nog steeds niet gelukt is, waardoor ze het nu (eindelijk) voor tussen hun oren gaan bekijken. Wat uiteindelijk wel gaat helpen!

Linda

Allereerst bedankt dat ik aan jouw cursus mocht deelnemen. Het heeft mijn leven verrijkt!! De reden was voor mij om mee te doen: Ik gebruik veel medicatie en kan door gezondheidsklachten niet sporten. Ik was in het begin heel sceptisch. Ik deed mee, niet om in eerste instantie af te vallen, maar vooral om mij beter in mijn vel te voelen.

Wat wilde ik graag bereiken met deze training: Allereerst beter in mijn vel zitten, maar ook gewoon weer blij zijn met mijzelf!! Essentie: weer van mijzelf gaan houden. Ik heb bereikt wat ik wilde: Door mediteren, wat echt mijn leven verrijkt heeft, heb ik leren loslaten, dingen uit het verleden, maar ook dingen in het heden en zelfs dingen uit de toekomst. Het verleden: Door het verleden te verwerken, een plekje te geven, (het is wat het is) kon ik het verleden loslaten en omarmen. Dat verleden hoort bij mij, daar mag ik verdriet om hebben, omrouwen, in plaats van het weg te stoppen!! Het is wat het is en het hoort bij mij!!

Het heden: Door de cursus kon en kan ik mijn heden aan! Mijn leven veranderde gedurende de cursus in een rollercoaster!! Angelique bood mij aan dat als ik wilde ik kon stoppen met de cursus, heel lief!! Maar juist gaven alle tools van de cursus mij houvast. Het eetpatroon, je moet toch eten, maar vooral ook de rust van de meditatie. En van het feit dat ik heb geleerd om van mij zelf te houden!! Dit had ik eerst niet in de cursus, maar door wat er o mijn pad kwam, de scheiding, bedacht ik ineens dat ik van mijzelf houd!! Hoe mooi is dat!!

De positieve veranderingen, die mij in de toekomst gaan helpen: Niemand weet hoe de toekomst er uit ziet, maar als je hebt geleerd tijdens deze cursus om je zelf te accepteren om wie je bent, zowel van binnen als van buiten en zelfs van je zelf ben gaan houden. En daarbij ook een gezond eetpatroon hebt aangereikt gekregen, dan zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet. De voordelen: Zie al het bovenstaande!! De cursus is een verrijking geweest van mijn leven: Feit: 1)Ik heb het verleden verwerkt, door te rouwen en het later te omarmen, het een plekje gegeven. Het hoort bij mij en het is goed!! Het is wat het is!! 2) Ik ben 3 kg afgevallen, dit is al meer dan ik ooit verwacht had en ik heb er vertrouwen in dat ik nog meer ga afvallen, door de richtlijnen van de cursus te blijven volgen. Mijn eetpatroon is veranderd, (het blijkt dat mijn lichaam moeite met gluten heeft), maar vooral mijn leven is verandert. Ik at te weinig, omdat ik geen “trek ”had. Maar heb leren eten, op de goede manier en met regelmaat 3) Ik accepteer en respecteer mijzelf om wie ik ben, zowel van binnen als van buiten. Ik hoef het niet iedereen naar het zin te maken, alle ballen in de lucht te houden, ik mag ook tijd voor mijzelf nemen/vragen. Ik houd van mijzelf!!

Jolanda