Vandaag gaan we het hebben over de hormoontjes…
We kennen ze allemaal , alleen hebben we er helaas niet hele positieve ervaringen mee.
Veel mensen ‘denken ’nog dat enkel de maandelijkse perikelen hormoongerelateerd zijn maar dat is zeker niet zo .
Om autonome zenuwstelsel werkt nauw samen met ons hormoonstelsel en dat maakt dat ons lichaam als een geheel kan functioneren.We hebben namelijk een fantastisch lichaam maar het is ons niet geleerd hoe we ermee om moeten gaan.
Wanneer je dat leert, leer je jezelf ECHT kennen…

Op het gebied van afvallen zijn er namelijk een aantal proces in je lichaam heel belangrijk
1.Voeding
2. Mindset
3. Ontspanning
4.Training
Vandaag gaan we het hebben over voeding

Het gaat namelijk niet om de hoeveelheid caloriëen die jij tot je neemt, maar om hoeveel calorieën het product uitlokt.
Stel dat jij zo’n heerlijke ligabreak als tussendoortje eet.
Deze zit boordevol suikers waardoor jouw bloedsuikerspiegel omhoog schiet en vervolgens jouw lichaam aanzet om allerlei hormonen te produceren waardoor jij beide benen op de grond kunt houden.
Mega mooi proces ! En fantastisch dat ons lichaam dat kan, maar je kunt je voorstellen dat wanneer jouw lichaam steeds insuline moet gaan produceren om je bloedsuiker te stabiliseren gaat dat ten koste van jouw energie !
En dan hebben we het nog niet eens over de gevolgen van insulineresistentie en diabetes type 2.

Eiwitten en gezonde vetten zijn de bouwstoffen van hormonen maar helaas zie ik in de praktijk heel vaak dat daar veel te weinig van ingenomen word.
Eiwittekort geeft symptomen zoals:
Vermoeidheid, haaruitval, verlies van pigmenten die zorgen voor haarkleur, verkies van spiermassa, lage lichaamstempratuur, verstoring van de hormonen melatonine, groeihormoon en schildklierhormoon.
Deze hormonen zijn verantwoordelijk voor spieropbouw en herstel van je lichaam, stimuleert je vetverbranding, stimuleert je stofwisseling.

Gezonde vetten hebben zeer belangrijke functies in het lichaam
Vetten en cholesterol liggen aan de basis voor de aanmaak van bijnier en geslachtshormonen , en zijn een belangrijke energiebron.
Je kunt je dus al voorstellen dat wanneer je een dieet volgt waar je enkel let op je calorie inname je hele belangrijke processen in je lichaam over het hoofd ziet.
En daardoor word afvallen letterlijk een strijdt die je na een tijdje verliest en waardoor je na verloop van tijd EN je overtollige kilo’s er weer bijzitten met vaak wat extra kilo’s erbij en een hoop frustratie en schuldgevoel .
Daarom ben ik zoo enthousiast over het hormoonbalans programma, je raakt niet alleen je kilo’s kwijt maar je gaat stralen van gezondheid, zit heerlijk in je vel, je haar en huid glanzen doordat je lichaam alle voedingstoffen kan aanmaken die daarvoor nodig zijn !

#ILOVEIT#
Morgen gaan we het hebben over de 2e belangrijke factor .
Namelijk de mindset
Ben je zoo enthousiast geworden dat je vandaag nog wil starten?

Meldt je vandaag nog aan voor de online training en maak DIE verandering waar je al jaren op gewacht hebt.

 

#LOVEYOURBODY#

You Can Do It