Heerlijk om weer aan het werk te zijn. Ritme, structuur , je eigen veilige plekje, en je bekende eten. Ik ben zelf nog al gevoelig voor een wat vreemde omgeving. Ik merk dat ik me toch niet altijd veilig voel wanneer ik in een land kom wat ik nog niet zo goed ken. Vreemd eten, vreemd bed, meestal na een aantal dagen heb ik mijn draai wel weer gevonden. Wat ik dan merk is dat ik veel rust uit meditatie haal omdat ik vandaaruit meer in acceptatie kom met dat wat er is., maar geloof me dat lukt me echt niet altijd. Hahaha…Nu weer eenmaal thuis merk ik dat mijn lichaam dan altijd weer moeite heeft om alles los te laten. Wanneer je moeite heb met loslaten, kan het zijn dat je ook altijd moeite heb met je stoelgang. Je lichaam en geest zijn zo mooi op elkaar ingesteld, en hoe vaker je de moeite neemt om daarna te luisteren hoe beter je jezelf leert kennen. En van hieruit natuurlijk de keuzes te maken die ervoor nodig zijn . Zo dus ook bij mij, het bijzondere van dit alles vind ik altijd hoe dit zich uit in je lichaam. Gevoelens van onrust zorgen er ook voor dat je stress systeem actief is, en de receptoren van ons stresshormoon cortisol zitten voornamelijk op de voorkant van je buik. Dus wanneer je langere tijd deze gevoelens behoudt zul je opmerken dat je misschien niet eens zozeer in gewicht aankomt maar je lichaam slaat het vet op op je buik. Om je lichaam weer optimaal te laten fuctioneren is het van belang dat je het eerst ontdoet van toxische stoffen . Wat is gisteren al benoemde kan je dat heel goed met groene smoothies doen !
Curcuma, duizendblad, paardenbloem , kamille zijn mooie kruiden die helpen bij een oververvette lever.
Maar hoe herken je nou klachten van een overbelaste lever?
Slaapstoornissen, eetstoornissen, grillig gedrag, snel geïrriteerd zijn, spierkrampen, hoofdpijn en vooral jeuk.
Wanneer je lichaam langdurig te maken heeft et zware toxische stoffen uit zich dat vaak in diarree, afwijkende kleur ontlasting .
Ok kunnen er huidproblemen ontstaan zoals jeuk, exceem, vette / droge huid en zwakke nagels.
Via de luchtwegen kan dit zich uiten door symptomen zoals, loopneus, slijmvliesontstekingen.
Wanneer je jezelf herkent hierin , probeer eens dir groene smoothie, verhoog je groenteninname na minstens 500 gr per dag en je zal je al snel veel energieker voelen !