Mijn hele leven ben ik al bezig geweest met mijn gewicht. Niet zo zeer met mijn gewicht maar wel met mijn buik die naar mijn mening veel te dik was. Ik wilde net als iedereen dat naveltruitje aan en die mooie navelpiercing laten schieten. Maar met mijn overtollige kilo’s ging dat zeker niet lukken. Ik was zoo verslaafd aan suiker. Mijn zakgeld ging iedere week op aan het kopen van snoep. Ik weet nog dat ik op de lagere school altijd witte bolletjes mee naar school kreeg en dat ik tegen een uur of twee zo’n buikpijn had dat ik naar de meester ging om te vragen of ik naar huis mocht. Mijn broek kon gewoon niet meer dicht zo hard .Niet wetende dat het te maken had met mijn eetpatroon. Vanaf de middelbare school begonnen de lijnpogingen. Crashdieëten, Sonja Bakker , Soutbeach dieet, Atkins dieet je kunt het zo gek niet bedenken of ik had het geprobeerd. Maar tevergeefs. Ik weet nog dat ik aan het Sonja Bakker dieet zat en me echt verschrikkelijk voelde… Ik barstte van de honger, voelde me futloos en had iedere dag pijn in mijn darmen. Ik kon na een week nog amper naar het toilet !!
Ik dacht dit kan NOOIT goed zijn !!
Ik at volkorenbrood dronk netjes (opti)melk , at magere vleeswaren zoals filet american op brood en ik voelde me iedere dag slechter…
Ik dacht hoe kan het nou zijn dat als ik me houd aan de schijf van 5 en veel vezels eet , volkorenbrood eet en drink me zooo belabberd voel.
Dit kan gewoon niet goed zijn !
Ik begon te lezen op internet en ik leerde over glutensensitiviteit , klachten die hoorde bij een candida en het lekkende darmsyndroom en toen ik de daarbij behorende klachten las ging er een wereld voor me open
IK WIST HET !!!
Ik wist dat mijn lichaam protesteerde !!
Ik was altijd zoo moe , slecht gebit, concentratieproblemen, kwam aan in gewicht, overmatige eetlust en iedere dag weer darmkrampen en last van obstipatie.
Regelmatig viel ik ook flauw van de bloedsuikerschommelingen, hypoglycemie ( lage bloedsuikerspiegel) en was mijn immuunsysteem totaal verzwakt.
Kortom ik was moe, futloos, altijd verkouden, en zat letterlijk in een negatieve spiraal !
Het gevoel dat iedere dag een gevecht was …
Ken je dat?
Dat je de ene been niet voor de ander kunt zetten …
Vol enthousiastme heb ik toen mijn weekschema omgegooid…
Gluten eruit, melkproducten eruit en suikers verbannen uit mijn leven …
En met resultaat !
Waanzinnig … het vet verdween op de plekken waar dat overtollig was en ik straalde !!!
Ik straalde omdat ik me zoo goed voelde…
Mijn darmklachten verdwenen, hoofdpijn verdween, en ik had zoveel energie
Waanzinnig
En omdat ik me zoo goed voelde motiveerde dat om steeds weer deze keuze te maken.
De keuze naar een gezonder en een slanker leven..
En natuurlijk waren daar ook mijn valkuilen ..pff nou en of..
Die kritische stem die mij telkens weer in mijn oude patroon liet terug vallen..
Dat stemmetje dat steeds maar weer zei.. … je doet de hele week al zo je best 1x zondigen mag toch wel?…je eet zo gezond vandaag is het weekend hoor… je moet ook blijven genieten hoor… je bent helemaal niet gezellig als je niet drink…
Herken jij ze ook ?
Maar ik ging door omdat ik VOELDE dat dit het beste was voor mij ..
Ik gaf niet op en doorbrak deze oude patronen.
Ik VOELDE me door deze voeding zoo fantastisch en dat was de ALLER beste MOTIVATIE die er maar bestaat.
Met vallen en opstaan ben ik gekomen waar ik NU sta.
Door steeds weer de keuze te maken om door te gaan.
Valkuilen hebben we allemaal, maar door steeds weer deze keuze te maken voel ik me fantastisch !
En dat kan iedereen bereiken.
Ik ben het waard om me slank en energiek te voelen en mijn kwaliteit van leven is er enorm op vooruit gegaan door te luisteren naar wat mijn lichaam nodig heeft.
En ik ben dankbaar dat ik deze weg gekozen heb .
Wanneer je leert te luisteren naar je lichaam, leer je jezelf pas ECHT kennen..