Als geen ander weet ik hoe het voelt om last te hebben van je darmen. En vond ik het altijd mega frustrerend om van een arts te horen te krijgen dat er weinig tot niets aan te doen was.

Zakje hier en een pijnstilling daar..

Dat was het.

Tot mijn eigen zoektocht op internet begon … Wat ging er een wereld voor me open !!! Ik wist gewoon dat er niets mis was met me..
Veel klachten worden namelijk niet direct gelinkt aan voeding.

Concentratieproblemen, gevoelens van stress en negativiteit, slaapproblemen, hoofdpijn en altijd maar moe zijn. Deze en nog veel meer klachten verdwenen namelijk toen ik mijn eetpatroon ging aanpassen. En tot op de dag van vandaag ben ik daar nog steeds zoo dankbaar voor.

Klachten zoals buikpijn, verstopping, diarree, vermoeidheid, chronische ontstekingen, voedselallergieën, voedselovergevoeligheid, chronisch stress, verminderd afweersysteem, jeuk, hyperactiviteit-concentratiestoornissen, huidproblemen en eczeem.
Deze klachten komen voor bij een lekkende darm syndroom.

En geloof me heel veel mensen hebben hier zonder dat ze het weten last van. Ik was me ook niet bewust van het feit dat mijn vermoeidheid, hoge stressniveau en concentratieproblemen de oorzaak hiervan waren . Het is ook logisch als je ziet dat het lekkende darmsyndroom vaak al ontstaat door het vele malen eten van gluten(brood), overmatig alcohol, suikerrijke voeding, medicijnen, veel verzadigde vetten en bewerkte voeding waar de supermarkt vol van staat.

 

Wat is dat lekkende darmsyndroom?
Het woord zegt het al.. de darmcellen die tegen elkaar aan liggen zitten aan elkaar vast met “handjes’. Bij het lekkende darmsyndroom staat dit open waardoor er voedingsstoffen doorgelaten worden en je immuunsysteem ( die daar als een soort bewaker achter ligt) die ziet dit als indringer en gaat je lichaam een seintje geven dat er iets niet in orde is.

 

Je kunt je voorstellen dat dit natuurlijk mega veel energie kost , energie die jij 100% harder nodig heb voor andere dingen. En wanneer je hier langer mee rond blijft lopen is de kans op auto-immuunziektes en candida in de darm sterk aanwezig. Gelukkig kan je op het gebied van leefstijl fantastische resultaten bereiken .

Ik heb het al ervaren en ben daar nog iedere dag super dankbaar voor…
Mijn klachten zijn allemaal verdwenen door het aanpassen van mijn voedingspatroon en sinds die tijd is mijn motto:

Mijn lichaam is geen kliko maar alleen het allerbeste waard !!!

‘love your body you’re worth it “