Project omschrijving

Afvallen vanuit zelfcompassie
👉Wat als je stopt met het veroordelen van jezelf en start met het houden van jezelf?
👉Wat als je niet perfect hoeft te zijn?

Ik zie vaak dat mensen zichzelf maar blijven veroordelen. Ze leggen de verwachtingen van hunzelf zo hoog dat ze steeds maar weer over hun eigen grenzen gaan.

Wat is zelfcompassie?
Zelfcompassie is het openstellen van warme gevoelens naar jezelf. Die warme gevoelens die je geeft aan je kind of vriend/vriendin wanneer deze het moeilijk heeft.

Waarom hebben we zelfcompassie nodig?
Veel mensen hebben hoge verwachtingen van zichzelf, zijn perfectionistisch. Willen het heel graag goed doen voor de mensen om zich heen maar vergeten zichzelf. Ze streven er naar een zo goed mogelijke moeder, partner of schoolmoeder te zijn. Ze vinden het lastig om hun grenzen aan te geven en als ze dat doen dan hebben ze last van een schuldgevoel. Zelfcompassie helpt je deze innerlijke patronen te erkennen en vanuit zelfzorg liefdevoller en milder met deze hardheid naar jezelf om te gaan .

Wat is het waarom het zo belangrijk is tijdens het afvallen?
Wanneer we starten aan een afvalproces draaien we het om, we verwachten iets van onszelf en ‘denken’ dat als we maar hard genoeg naar onszelf zijn we vanzelf wel het resultaat bereiken waar we naar verlangen.  Soms gebeurt dit maar vaak ook niet. Wat je vaak zie is dat je op langere termijn toch weer op je oude gewicht terug komt. Dit komt omdat je niet van binnenuit gewerkt hebt aan een goede zelfzorg. Of te wel jezelf net zo behandelen als je beste vriend/vriendin?

Wanneer je deze verandering maakt bij jezelf ga je als vanzelf beter voor jezelf zorgen en volgt het slanke lichaam vanzelf
Start vandaag nog met het beoefenen van zelfcompassie.
Lees hier meer over het programma

Ben je nieuwsgierig en wil je er meer over weten?
Boek hier je gratis consult!