Je hoort veel dat mensen het hebben over je darmflora.
Een goed darmflora is de basis voor een gezond lichaam.
Maar waarom dat?
De darm heeft darmcellen en liggen als “kleine handjes “ tegen elkaar aan. Bovenop zitten de darmvilli waar de voedingstoffen netjes in opgenomen worden.
Wanneer de darmcellen iets uit elkaar gaan staan , komen de voedingstoffen op plekken waar het niet hoort en word het immuunsysteem ingezet om te gaan reageren om de darmwand te helen.

Er is sprake van een barriërelaag in de darmwand die bepaalt voor een groot deel dus of de voeding “geschikt” is om opgenomen te worden of dat het via de achterzijde er weer uit mag.
Achter deze barriërrelaag is het immuunsysteem actief aanwezig om bij gevaar te kunnen reageren.
Het is dus noodzakelijk dat deze laag intact is , en dan is een goed darmmilieu van optimaal belang.
De slijmvliezen moeten ook optimaal werken, die zijn immunologisch met elkaar verbonden dus wanneer de darmwand niet optimaal functioneert zul je dat via de slijmvliezen in je neus, darmwand, longen of geslachtsklieren terug zien door middel van klachten of laaggradig ontstekingen ( niet fit zijn )

Super mooi systeem alleen dit zorgt ervoor dat we steeds in ons ‘stress systeem’ zitten.
En het “stress systeem” zorgt voor het produceren van hormonen die zorgen voor vetopslag en spierafbraak !
En dat willen we niet !
Dus wat kunnen we doen om toch dat killerbody te krijgen??
Vermijd zoveel mogelijk voeding die je darmflora beschadigd.
De grootste triggers hierin zijn:
Overmatig alcohol, veel koffie, geraffineerde suikers, eenzijdige voeding , overmatig eten van gluten producten zoals brood, pasta’s en crackers.
Zuivelproducten zoals yoghurt, kwark, kaas en melk.
Klachten die kunnen ontstaan door een beschadigde darmwand: , buikpijn, verstopping, diarree, vermoeidheid, chronische ontstekingen, voedselallergieën, voedselovergevoeligheid, chronisch stress, verminderd afweersysteem, jeuk, hyperactiviteit-concentratiestoornissen, huidproblemen en exceem.
Stemmingswisselingen, menstruatieproblemen, opgezette buik.
Herken jij jezelf in 1 van deze klachten?
Kies vandaag nog om de eerste stap te nemen naar een gezonder en slanker lichaam, en neem zelf de regie weer over van jouw gezondheid.
Je bent het waard !